powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016

Η Εταιρεία Φίλων του Αρχαιολογικού Μουσείου Ιωαννίνων σας καλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας την διάλεξη, την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016, ώρα 11:30 π.μ.



Πρόσκληση

Την Κυριακή, 7 Φεβρουαρίου 2016, ώρα 11:30 π.μ., η Εταιρεία Φίλων του Αρχαιολογικού Μουσείου Ιωαννίνων σας καλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας την διάλεξη που διοργανώνει στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Κυριακή στο Μουσείο», στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων (Πλατεία 25ης Μαρτίου 6, Πάρκο Λιθαρίτσια) με ομιλητή τον Ομότιμο Καθηγητή Κλασικής Φιλολογίας κ. Δημήτριο Κ. Ράιο με τίτλο:
H ‘EKΡHΞH’ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΣTA XPONIA TOY NEPΩNA:
ΗΡΩΝ Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΟΣ ΚΑΙ ΠΕΤΡΩΝΙΟΣ
Η εποχή του Νέρωνα χαρακτηρίζεται από εντυπωσιακές αρχιτεκτονικές και εικαστικές καινοτομίες, σύνθετους αυτόματους υδραυλικούς ή πνευματικούς μηχανισμούς, όπως μαρτυρούν τα κείμενα της εποχής και αποκαλύπτουν οι αρχαιολογικές ανασκαφές. Η τεχνολογική αυτή έκρηξη συνδέεται, όπως όλα δείχνουν, με τον μεγάλο αλεξανδρινό μηχανικό και γεωμέτρη Ήρωνα καθώς το έργο του βρίσκεται σε στενή συνάφεια τόσο με τα γιγαντιαία έργα που πραγματοποιήθηκαν επί Νέρωνα όσο και με την πληθώρα των αυτόματων μηχανισμών που περιγράφονται από συγγραφείς της ίδιας εποχής. Η σύνδεση αυτή προσφέρει νέα στηρίγματα στη χρονολόγηση της δράσης του Ήρωνα (και του Πετρώνιου) στα χρόνια του Νέρωνα.
Μετά το τέλος της Διάλεξης θα γίνει η κοπή της Βασιλόπιττας της Εταιρείας μας για το 2016.
Σας προσκαλούμε όλους με μεγάλη χαρά.
Ιωάννινα 27/01/2016
Για το Δ.Σ.
Η Πρόεδρος      Ο Γεν. Γραμματέας

Κατερίνη Λιάμπη    Γεώργιος Ζάχος

Δεν υπάρχουν σχόλια: