powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016

Ψηφίσθηκε το νομοσχέδιο με το παράλληλο πρόγραμμα

Δωρεάν πρόσβαση στην υγεία για 2.500.000 ανασφάλιστους

Ψηφίσθηκε, κατά πλειοψηφία, από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο με το παράλληλο πρόγραμμα της κυβέρνησης. 
Στην επί της αρχής ψηφοφορία υπέρ ψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, καταψήφισαν η ΝΔ, η Χρυσή Αυγή και η Ένωση Κεντρώων, ενώ παρών δήλωσαν ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και Ποτάμι.
Τα κόμματα της αντιπολίτευσης υπερψήφισαν άρθρα του νομοσχεδίου «Το πολιτικό στίγμα του νομοσχεδίου είναι σαφές: Αντιμετωπίζουμε ένα σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα της ασφάλισης των ανασφάλιστων πολιτών και ταυτόχρονα ενισχύουμε την αποτελεσματικότητα και την λειτουργικότητα του δημόσιου συστήματος Υγείας» τόνισε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, στην τοποθέτησή του στην συζήτηση ψήφισης του «παράλληλου προγράμματος» της κυβέρνησης.
Κατηγόρησε δε, την αντιπολίτευση για συστηματική προσπάθεια να απαξιωθεί η παρέμβαση αυτή και απάντησε στον αντίλογο της ΝΔ, ότι είχε ρυθμίσει, με δύο υπουργικές αποφάσεις το 2014, το ζήτημα της ασφάλισης των πολιτών, που έχουν απολέσει την ασφαλιστική τους ικανότητα.
«Υπήρξαν δύο υπουργικές αποφάσεις που δεν λειτούργησαν στην πράξη γιατί μπήκαν αποτρεπτικοί μηχανισμοί. Υπήρχε μια τριμελής επιτροπή που έπρεπε να προεγκρίνει την εισαγωγή στο νοσοκομείο και οι αποφάσεις της οποίας υπόκειντο στον έλεγχο του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας.
Ο δεύτερος μηχανισμός ήταν η δήλωση αποδοχής χρέους για την νοσηλεία εκ μέρους του ανασφάλιστου που μεταφέρεται στη, εφορία» ανέφερε ο κ. Ξανθός.
Επανερχόμενος στο θέμα του εγγράφου, που κατέθεσε ο πρωθυπουργός, του νοσοκομείου Ηρακλείου σύμφωνα με το οποίο καλούνταν οι ανασφάλιστοι πολίτες να υπογράψουν δήλωση αποδοχής χρέους για την νοσηλεία τους - και το οποίο αμφισβήτησε ο Κ. Μητσοτάκης - ο υπουργός Υγείας, είπε πως το κείμενο αυτό υπάρχει αναρτημένο στο ενεργό site του ΠΑΓΝΗ και αντίστοιχό του είναι αναρτημένο σε όλα τα μεγάλα νοσοκομεία της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: