powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις της 103ης επετείου της απελευθέρωσης των Ιωαννίνων


Με την καθιερωμένη παρέλαση ολοκληρώθηκαν οι εορτασμοί της 103ης επετείου της απελευθέρωσης των Ιωαννίνων.
Μπροστά από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο παρέλασαν μαθητές, εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων και εθελοντικών οργανώσεων, στρατιωτικές και αστυνομικές μονάδες.
Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν  ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρης Βίτσας, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κ. Βασίλης Λεβέντης, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων κ.  Θωμάς Μπέγκας,  ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ.κ. Μάξιμος,  οι βουλευτές Ιωαννίνων κ.κ. Κώστας Τασούλας και Γιάννης Στέφος, ο βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, εκπρόσωποι της τοπικής ηγεσίας του Στρατού, την Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, της τοπικής αυτοδιοίκησης και πλήθους κόσμου.
Πριν την παρέλαση έγινε δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό Ιωαννίνων, κατάθεση στεφάνου στο Ηρώο Μπιζανομάχων από τον κ. Παυλόπουλο και δεξίωση στο Διοικητήριο της Περιφέρειας.
Μετά την ολοκλήρωση της παρέλασης ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος δήλωσε:

«Η απελευθέρωση των Ιωαννίνων, την 21η Φεβρουαρίου 1913, και οι γενικότερες επιχειρήσεις στο Μπιζάνι, οι οποίες είχαν ως συνέχεια και την απελευθέρωση της Βόρειας Ηπείρου, αποτελούν μιαν από τις πιο σημαντικές πτυχές της σύγχρονης ιστορίας μας, δοθέντος ότι οδήγησαν, ουσιαστικώς, στην ένδοξη για την Ελλάδα λήξη του Α΄ Βαλκανικού Πολέμου, τουλάχιστον στο στρατιωτικό πεδίο. Ταυτοχρόνως, και με βάση την πικρή εμπειρία όσων επακολούθησαν υπό όρους εθνικού διχασμού, μας διδάσκουν, ιδίως κατά την κρίσιμη σημερινή συγκυρία, την αξία του ύψιστου αγαθού της ενότητας και της συνεννόησης ως προς την επίτευξη των μεγάλων εθνικών μας στόχων».

Δεν υπάρχουν σχόλια: