powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Πανηπειρωτική Πρωτοβουλία Κοινωνικής Αλληλεγγύης από Μεγάλη Δευτέρα έως Μεγάλη Τετάρτη


Η Περιφέρεια Ηπείρου, οι Μητροπόλεις και οι Δήμοι όλης της Περιφέρειας ενώνουν τις δυνάμεις τους με στόχο την ανακούφιση των συμπολιτών που ανήκουν στις ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες, την ενίσχυση των συσσιτίων, των κοινωνικών παντοπωλείων, των γηροκομείων και των ιδρυμάτων προστασίας του παιδιού εν όψει των Άγιων Ημερών του Πάσχα.
Σε αυτή την κοινή Πανηπειρωτική Εκδήλωση Κοινωνικής Αλληλεγγύης συγκεντρώνονται τρόφιμα μακράς διάρκειας, χαρτικά και είδη ατομικής υγιεινής, καθώς και καινούριο σχολικό υλικό για τη συμβολή του έργου αλληλεγγύης και αγάπης που επιτελείται από τις Μητροπόλεις της Ηπείρου, τα κοινωνικά παντοπωλεία και τα Προνοιακά Ιδρύματα.
Η συγκέντρωση των προσφερομένων ειδών θα γίνει από την Μ. Δευτέρα έως την Μ. Τετάρτη (6-7 και 8 Απριλίου 2015).
Σήμερα που η ανεργία και η φτώχεια εξακολουθούν να πλήττουν ιδιαίτερα τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, ο ανθρωπισμός και η αλληλεγγύη είναι τα μοναδικά μέσα για τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής.
Στόχος είναι η συνεργασία όλων των αρχών και φορέων του τόπου για την ενεργοποίηση της κοινωνίας, των πολιτών στην κατεύθυνση της ουσιαστικής και αποτελεσματικής προσφοράς προς τους αδύναμους συμπολίτες.
Ακόμη και η πιο μικρή προσφορά έχει τεράστια αξία για τους συνανθρώπους που έχουν ανάγκη.

Τα σημεία συγκέντρωσης είναι:
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
1) Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων: Στους ιερούς ναούς:
Αγίου Αθανασίου (Μητροπολιτικός), Αγίου Νικολάου Αγοράς, Αρχιμανδρειού, Αγ. Νικολάου Κοπάνων, Αγίας Μαρίνας, Κοιμήσεως Θεοτόκου (Περιβλέπτου), Αγίου Γεωργίου (πλ. Πάργης), Αγ. Ιωάννη Μπονίλας (Ανατολή).
2) Περιφέρεια Ηπείρου: Στο ισόγειο του Διοικητηρίου (Πλ. Πύρρου 1)
3) Ιερά Μητρόπολη Δρυινουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης: Στο κτήριο του Γηροκομείου
4) Δήμος Ιωαννιτών: Έξω από το Δημαρχείο και στο Αρχοντικό Πυρσινέλλα (Πεζόδρομος Παπάζογλου)
5) Δήμος Ζίτσας: Στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου
6) Δήμος Κόνιτσας: Στο Δημαρχείο και στην Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου
7) Δήμος Μετσόβου: Στο Δημαρχείο
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΡΤΑΣ
1) Στο Βιβλιοπωλείο Ιεράς Μητροπόλεως Άρτης, Σκουφά 91-93 Άρτα
2) Περιφέρεια Ηπείρου - Περιφερειακή Ενότητα Άρτας: Στη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας (Κοσμά Αιτωλού 10)
3) Δήμος Αρταίων: Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας Δήμου Αρταίων, Περιφερειακή Οδός 82.
4) Δήμος Νικολάου Σκουφά: Στο Δημαρχείο (Κομπότι) και στα Δημ. Καταστήματα Νεοχωρίου, Πέτα και Κομμένου
5) Δήμος Γεωργίου Καραϊσκάκη: Στα Δημοτικά Καταστήματα της Έδρας του Δήμου (Δημαρχείο) στην Άνω Καλεντίνη, της Δημ . Ενότητας Καραϊσκάκη στο Διάσελο και της Δημ. Ενότητας Τετραφυλλίας στο Αστροχώρι
6) Δήμος Κεντρικών Τζουμέρκων: Στα Δημοτικά Καταστήματα Βουργαρελίου και Αγνάντων και στις πρώην Κοινότητες Μελισσουργών και Θεοδώριανων
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
1) Ιερά Μητρόπολη Νικοπόλεως και Πρεβέζης: Σε όλους τους Ιερούς Ναούς
2) Περιφέρεια Ηπείρου – Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας: Στο Διοικητήριο
3) Δήμος Πρέβεζας: Στο πρώην κτήριο της Λαϊκής Αγοράς
4) Δήμος Πάργας: Στο Καναλάκι, αίθουσα ΚΑΠΗ
5) Δήμος Ζηρού: Στο ισόγειο του Δημαρχείου
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
1) Ιερά Μητρόπολη Παραμυθίας Φιλιατών Γηρομερίου και Πάργας και Δήμος Ηγουμενίτσας: Προαύλιος χώρος Ι.Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ηγουμενίτσας (9π.μ.- 12μ.)
2) Περιφέρεια Ηπείρου – Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας: Στο Διοικητήριο
3) Δήμος Φιλιατών: Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Φιλιατών, Φιλιάτες
4) Δήμος Σουλίου: Δημοτικά Καταστήματα Παραμυθιάς και Γαρδικίου
Κάλεσμα συμμετοχής στην πρωτοβουλία
Σε συνέντευξη τύπου, που παραχώρησαν σήμερα, οι Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Ο. Πότσης και Ι. Καραμπίνας, καθώς και ο Γενικός Διευθυντής Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Ηπείρου κ. Ι. Νικόπουλος, απηύθυναν κάλεσμα συμμετοχής σε όλους τους Ηπειρώτες.
Ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης για θέματα Πρόνοιας, Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης κ. Οδυσσέας Πότσης σημείωσε χαρακτηριστικά "Για πρώτη φορά μετά από τέσσερα και πλέον χρόνια του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Περιφέρειας, που αγκαλιάζει όλη την Ήπειρο, οι Μητροπόλεις, οι Δήμοι και δίπλα τους η Περιφέρεια Ηπείρου ξεκινούν μια προσπάθεια πανηπειρωτική για τη συγκέντρωση τροφίμων και άλλων ειδών".
Ο Αντιπεριφερειάρχης, αρμόδιος για θέματα Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Εθελοντισμού κ. Ιωάννης Καραμπίνας τόνισε μεταξύ άλλων: "Θα πρέπει να είμαστε όλοι αλληλέγγυοι να βοηθήσουμε όλους όσοι έχουν ανάγκη, όχι μόνο για αυτές τις Άγιες Ημέρες, αλλά να γίνει βίωμά μας, και να έχουμε την παιδεία να το κάνουμε καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου".
Μητρόπολη Ιωαννίνων και Δήμος Ιωαννιτών
Δηλώσεις για την πρωτοβουλία κοινωνικής αλληλεγγύης έκαναν επίσης σήμερα ο Αρχιμανδρίτης, εκπρόσωπος της Ι. Μητρόπολης Ιωαννίνων, π. Εφραίμ και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Κοινωνικής Πολιτικής, Νεολαίας, Αθλητισμού και Εθελοντισμού Δήμου Ιωαννιτών κ. Παντελής Κολόκας.
Ο κ. Εφραίμ ανέφερε μεταξύ άλλων:
 "Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ.κ. Μάξιμος και η Εκκλησία συμμετέχουν και ενώνουν τις δυνάμεις τους μαζί με τους Δήμους και την Περιφέρεια για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις ανάγκες των συνανθρώπων μας. Από την πλευρά μας είμαστε έτοιμοι και μέσα από την πείρα μας αυτά τα χρόνια που προσπαθούμε και ίσως κάτι καταφέραμε για τη στήριξη των συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη, να ενώσουμε και εμείς τις δυνάμεις μας και μαζί να προχωρήσουμε. Και μαζί θα τα καταφέρουμε".
Ο κ. Παντελής Κολόκας τόνισε μεταξύ άλλων:
"Ο Δήμος Ιωαννιτών συμμετέχει και ενώνει τις δυνάμεις του στη μεγάλη προσπάθεια αλληλεγγύης μαζί με την Εκκλησία, την Περιφέρεια και άλλους Δήμους της Ηπείρου, σε έναν κοινό σκοπό για να συγκεντρωθούν όσο το δυνατόν περισσότερα τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης. Είναι μια εβδομάδα περισυλλογής, μια εβδομάδα που αξίζει όλοι μας να δώσουμε προτεραιότητα στις ανθρώπινες αξίες που η πίστη και η θρησκεία μας έχουν δώσει ως εφόδιο για να πορευτούμε".

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: