powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Υπουργείο Οικονομικών: Παράταση κατά ένα μήνα της ρύθμισης για διαγραφή προσαυξήσεων



Την παράταση κατά ένα μήνα της προθεσμίας για εφάπαξ ή τμηματική πληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών στο Δημόσιο αποφάσισε η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.
Όπως ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη στη Βουλή, η παράταση δίνεται για ένα μήνα ανταποκρινόμενη στο αίτημα που υπάρχει να δώσει τη δυνατότητα και σε άλλους φορολογούμενους να κάνουν χρήση του μέτρου και να επωφεληθούν από το διπλό όφελος που συνεπάγεται η πληρωμή προσαυξήσεων, προστίμων και κεφαλαιοποιημένων φόρων η οποία επιφέρει και ισόποση μείωση του αρχικού χρέους.
Η ηλεκτρονική εφαρμογή στο TAXISnet για την διαγραφή προσαυξήσεων στα ληξιπρόθεσμα χρέη των οφειλετών, ισόποση με το ποσό που καταβάλουν για την εξόφληση της αρχικής οφειλής έκλεισε χθες Δευτέρα 27 Απριλίου.

Ουσιαστικά, η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών ενεργοποιεί την τροπολογία που παρείχε τη δυνατότητα παράτασης μέχρι τις 27 Μαΐου της ρύθμισης που προβλέπει ισόποση διαγραφή προσαυξήσεων για όσους καταβάλουν προκαταβολή ίση τουλάχιστον με το δεκαπλάσιο της ελάχιστης μηνιαίας δόσης που αναλογεί στην οφειλή τους.
Όσοι λοιπόν πληρώσουν ως προκαταβολή ποσό βασικής οφειλής τουλάχιστον ίσο με το δεκαπλάσιο της ελάχιστης δόσης (ανέρχεται στα 20 ευρώ), δηλαδή τουλάχιστον 200 ευρώ, έχουν ισόποση απαλλαγή επί των συνολικών προσαυξήσεων και τόκων εκπρόθεσμης καταβολής του προγράμματος ρύθμισης που θα επιλέξουν.
Σύμφωνα με πληροφορίες θα ληφθούν υπ’ όψιν για την ένταξη στην ρύθμιση και οι πληρωμές που θα γίνουν εντός τριημέρου από την λήξη της αρχικής προθεσμίας (για αιτήσεις που έχουν γίνει έως 27.4.2015).


ΠΗΓΗ: www.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: