powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Εθελοντές για να συνδράμουν το έργο της έχει ανάγκη η «Κιβωτός του Κόσμου» Πωγωνιανής


Την αγάπη, το ενδιαφέρον και τη στήριξη των Ηπειρωτών γνωρίζει η «Κιβωτός του Κόσμου», η οποία αγκαλιάστηκε από την πρώτη ημέρα που λειτούργησε το παράρτημα της Πωγωνιανής.
Έμπρακτη απόδειξη αποτέλεσε η συγκινητική συμπαράσταση που επέδειξαν τις ημέρες του Πάσχα, απλοί πολίτες και φορείς που ενίσχυσαν ο καθένας με τον τρόπο και τις δυνάμεις του το έργο της «Κιβωτού» που είναι ιδιαίτερα δύσκολο.
Ωστόσο ο αγώνας για να καλυφθούν οι πολύ μεγάλες υποχρεώσεις που υπάρχουν είναι καθημερινός και επίπονος.
Οι υπεύθυνοι της «Κιβωτού» αναζητούν συνεχώς νέες πηγές εσόδων, τόσο για τις λειτουργικές ανάγκες, που είναι αυξημένες εξαιτίας του μεγάλου αριθμού επιστημονικού προσωπικού που πρέπει να υποστηρίζουν τα παιδιά, που στην πλειοψηφία τους φιλοξενούνται ύστερα από εισαγγελικές παραγγελίες, όσο και για να  γίνει το επόμενο βήμα, που είναι ο επαγγελματικός προσανατολισμός τους.

Στην Πωγωνιανή πέρα από το Σύγχρονο Κέντρο Παιδικής Προστασίας που σήμερα φιλοξενεί περί τα 40 παιδιά, αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί στο εγγύς μέλλον, ήδη τέθηκαν οι βάσεις και για τη λειτουργία Γεωργικού Σχολείου, που θα διασφαλίζει στα παιδιά την κατάλληλη εκπαίδευση ώστε να ασχοληθούν επαγγελματικά στο μέλλον και ταυτόχρονα να συμβάλλουν στην ανάπτυξη της ακριτικής και παραμεθορίου περιοχής της Ηπείρου που ερημώνει.
Σε επιστολή -ανακοίνωση, η Κοινωνική Λειτουργός, της Κιβωτού του Κόσμου στην Ήπειρο κ. Μυρτώ Προδρομίδου, απευθύνει δημόσια έκκληση προς κάθε Ηπειρώτη, ώστε να ενισχύσει με όποιο τρόπο μπορεί το έργο και τη λειτουργία της. Όπως τονίζει η ανάγκη για εθελοντές είναι μεγάλη και όσοι είναι πρόθυμοι να συμβάλλουν προς αυτή την κατεύθυνση μπορούν να επικοινωνούν και να παίρνουν περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα: 26570-31005 και 26570-31006.
Οικονομική ενίσχυση
Παράλληλα για όσους επιθυμούν να ενισχύσουν οικονομικά την «Κιβωτό του Κόσμου- Ηπείρου» υπάρχει η δυνατότητα να το πράξουν μέσω τηλεφωνικών κλήσεων και συγκεκριμένα καλώντας τον αριθμό 901 11 170 170 (χρέωση 3,67 ευρώ ανά κλήση εντός δικτύου ΟΤΕ) ή από κινητό τηλέφωνο στο 19888 (χρέωση 2,46 ευρώ ανά κλήση ή ανά sms). Η «Κιβωτός του Κόσμου» είναι ένας Εθελοντικός Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός Ειδικής Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και Παιδιού και ιδρύθηκε πριν από 17 χρόνια από τον ιερέα π. Αντώνιο Παπανικολάου. Σήμερα διατηρεί συνολικά έξι σπίτια φιλοξενίας παιδιών, τέσσερα από την οποία σε Αθήνα και Πειραιά, ένα στην Πωγωνιανή και ένα στη Χίο. Συνολικά έχει αναλάβει τη φροντίδα 500 περίπου παιδιών. 
Τα παιδιά που φιλοξενούνται στον Οργανισμό -όπως προαναφέραμε- προσέρχονται κατόπιν εισαγγελικής εντολής  ανάλογα με την αιτία απομάκρυνσης από το περιβάλλον στο οποίο διέμεναν (παραμέληση, εγκατάλειψη, θύματα εκμετάλλευσης, κακοποίηση).
Ασφαλές περιβάλλον για τα παιδιά
Η «Κιβωτός» αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου τη φροντίδα και τη διαπαιδαγώγηση των παιδιών προσφέροντας όλα τα εφόδια που χρειάζεται ένα παιδί προκειμένου να είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της ζωής κατά την ενηλικίωσή του. «Ο αγώνας είναι καθημερινός ώστε να μπορέσουμε να καλύψουμε τις πολυεπίπεδες ανάγκες των παιδιών μας.
Η βασική μας φιλοσοφία: Να δημιουργήσουμε μια ζεστή οικογένεια που θα αγκαλιάζει με στοργή όλα τα παιδιά που ζούνε μέσα σε αυτή. Βασικός στόχος της Κιβωτού του Κόσμου στην Πωγωνιανή, δεν είναι η ιδρυματοποίηση των παιδιών, αλλά το να πατήσουν τα παιδιά γερά στα πόδια τους, έχοντας τη βοήθεια που χρειάζονται ώστε να ενταχθούν με τα κατάλληλα εφόδια στο κοινωνικό σύνολο», υπογραμμίζει η κ. Μυρτώ Προδρομίδου, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους είναι απόλυτη αναγκαία η συνδρομή του κόσμου και η βοήθεια εθελοντών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: