powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Κυριακή 12 Απριλίου 2015

Συνάντηση της κας Μερόπης Τζούφη με τον πρόεδρο του ΟΚΠΑΠΑ τον κ. Φίλιππο Τσουμάνη


Συνάντηση πραγματοποίησε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης η Μερόπη Τζούφη με τον κ. Φίλιππο Τσουμάνη, πρόεδρο του ΟΚΠΑΠΑ, στα γραφεία του Οργανισμού.
Στη συνάντηση ο κ. Τσουμάνης παρουσίασε την πλούσια και πολυποίκιλη δράση του ΟΚΠΑΠΑ, καθώς και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην προσπάθεια να βοηθήσουν τους συνανθρώπους μας που πλήττονται από την κρίση. Τόνισε την ανάγκη να στηριχθεί χρηματοδοτικά η προσπάθεια του Οργανισμού από την Πολιτεία και  να υπάρξει μόνιμο προσωπικό. Στα πλαίσια αυτά ζήτησε να στηριχθεί και η προσπάθεια του ΟΚΠΑΠΑ να ιδρύσει παιδικό σταθμό για ΑμΕΑ. Ακόμα υποστήριξε ότι η όλη προσπάθεια στήριξης των συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη πρέπει να γίνεται μέσα από τις δομές της τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά η κεντρική ευθύνη, ο έλεγχος και ο σχεδιασμός να βρίσκεται στα χέρια του Υπουργείου, ενώ ζήτησε από την κα Τζούφη την ευθύνη για τα προγράμματα επισιτισμού να την έχουν οι Δήμοι και όχι οι Περιφέρειες. Τέλος, ενημέρωσε τη βουλευτή για τα στοιχεία που έδωσαν οι υπηρεσίες των οποίων προΐσταται ο κ. Τσουμάνης στο Υπουργείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης στα πλαίσια της υλοποίησης του νόμου για την αντιμετώπιση της Ανθρωπιστική Κρίσης.

Από τη μεριά της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία μετέχει στην επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, τόνισε την αποφασιστική βούληση της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ να αντιμετωπίσουν συνολικά και ολόπλευρα το θέμα της ανθρωπιστικής κρίσης και του δράματος που ζουν εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας, όπως άλλωστε αυτή εκφράστηκε και με το νόμο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και με το πακέτο Γιούνκερ ύψους 2 δισεκατομμυρίων που πέτυχε ο έλληνας πρωθυπουργός πριν λίγες εβδομάδες.
Επισήμανε ότι στόχος της κυβέρνησης δεν είναι η φιλανθρωπικού τύπου αποσπασματική αντιμετώπιση της κατάστασης, αλλά άμεσα η ουσιαστική ανακούφιση και μεσοπρόθεσμα η οριστική λύση των προβλημάτων.
Στα πλαίσια αυτά ενημέρωσε τον κ. Τσουμάνη ότι η υλοποίηση το νόμου για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης είναι υψίστης σημασίας για την κυβέρνηση και το ΣΥΡΙΖΑ, καθώς θα δώσει άμεσα μια αξιοπρεπή λύση στην έλλειψη στέγης, με επιδότηση ενοικίου μέχρι 220 ευρώ πληρωτέο απευθείας στον εκμισθωτή του ακινήτου, στην αδυναμία εξεύρεσης τροφής, με επιδότηση σίτισης μέχρι 220 ευρώ πιστωμένα σε ηλεκτρονική κάρτα αγορών, και στην έλλειψη ηλεκτρικού ρεύματος, με δωρεάν παροχή 1200 KWh το τετράμηνο,  που αντιμετωπίζουν εκατοντάδες χιλιάδες συμπατριώτες μας.
Η κα Τζούφη τόνισε ότι η αντιμετώπιση της ακραίας φτώχειας είναι μόνο το πρώτο βήμα της κυβέρνησης για την εξάλειψη των αρνητικών φαινομένων που γέννησαν τα μνημόνια και η εφαρμογή της νεοφιλελεύθερης πολιτικής.
Τέλος, ενημέρωσε τον κ. Τσουμάνη  ότι θα αξιοποιηθούν όλα τα σχετικά ευρωπαϊκά προγράμματα, που έμειναν αναξιοποίητα από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, θα υπάρξει ηλεκτρονική διασύνδεση όλων των υπηρεσιών κοινωνικής μέριμνας, ώστε να μην υπάρχουν αλληλοεπικαλύψεις, θα θεσμοθετηθεί κάρτα δωρεάν μετακίνησης για τους άνεργους στα μέσα μαζικής μεταφοράς και, το πιο σημαντικό, αξιοποίηση των στοιχείων των κοινωνικών δομών, ώστε οι δικαιούχοι αυτών των μέτρων να προσφέρουν κοινωφελή εργασία, προκειμένου να αρχίσουν να συμμετέχουν ξανά στην παραγωγική διαδικασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: