powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Σάββατο 2 Αυγούστου 2014

Αναρτήθηκαν στο taxis τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ


Ξεκίνησε σταδιακά η ανάρτηση των πράξεων διοικητικού προσδιορισμού του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) στην εφαρμογή υποβολής δηλώσεων στοιχείων ακινήτων Ε9.
Εκεί οι ιδιοκτήτες ακινήτων μπορούν να δουν τον ΕΝΦΙΑ που αναλογεί σε κάθε ακίνητο και το συγκεντρωτικό ποσό το οποίο οφείλουν στο πλαίσιο του ενιαίου φόρου.
Τα εκκαθαριστικά, έχουν ημερομηνία βεβαίωσης φόρου Ιουλίου (31/7) και όχι Αυγούστου, που σημαίνει ότι ο φόρος θα πρέπει να πληρωθεί σε πέντε δόσεις.
Η πρώτη δόση λήγει στο τέλος Αυγούστου.
Για να δουν τα εκκαθαριστικά τους οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να επισκεφθούν το δικτυακό τόπο www.gsis.gr.
Ο φόρος που καλούνται να πληρώσουν σε πέντε δόσεις φαίνεται στον σύνδεσμο «Ταυτότητα Οφειλής», στο πεδίο «Ο λογαριασμός μου», και μετά τις επιλογές «προσωποποιημένη πληροφόρηση» και «στοιχεία οφειλών εκτός ρύθμισης».

Το Σημείωμα για Πληρωμή περιέχει ένα μοναδικό αριθμό για κάθε οφειλή, υπό το όνομα «Ταυτότητα οφειλής».
Η Ταυτότητα Οφειλής ακολουθεί την οφειλή μέχρι την εξόφλησή της και είναι απαραίτητη για την πληρωμή του οφειλόμενου ποσού.
Με εκτυπωμένη τη σελίδα αυτή ο υπόχρεος μπορεί να πληρώνει την οφειλή, κάνοντας χρήση των τρόπων πληρωμής που διαθέτουν οι συνεργαζόμενες με το υπουργείο Οικονομικών τράπεζες και τα ΕΛΤΑ.
Σημειώνεται ότι τα 9 πρώτα ψηφία της «Ταυτότητας Οφειλής» αντιστοιχούν στον ΑΦΜ του υπόχρεου.
Για την αποφυγή λαθών, πρέπει να ελέγχεται η απόδειξη πληρωμής που λαμβάνει ο υπόχρεος από την Τράπεζα ή τα ΕΛΤΑ, ως προς την αναγραφή της σωστής «Ταυτότητας Οφειλής».

ΠΗΓΗ: www.tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: