powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Κυριακή 10 Αυγούστου 2014

ΕΝΦΙΑ: Σε ένα μήνα η νέα εκκαθάριση και πληρωμή στις 30 Σεπτεμβρίου


Παράταση για όλους μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου σχεδιάζει να ανακοινώσει, επισήμως, η κυβέρνηση, μετά τις χθεσινές, πρώτες ανακοινώσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου.
Μετά τις 26 Αυγούστου αναμένεται να οριστικοποιηθούν και να ισχύσουν και επισήμως οι νέοι όροι για τον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ, καθώς τότε ξανανοίγει η Βουλή.
Με τα δεδομένα αυτά, έως τις 15 Σεπτεμβρίου θα εκδοθούν τα νέα εκκαθαριστικά σημειώματα του ΕΝΦΙΑ, στις περιπτώσεις όπου είχαν διαπιστωθεί τραγικά λάθη υπολογισμού των τιμών της εφορίας.
Αμέσως μόλις διορθώσει η κυβέρνηση τα λάθη της για τους 4.000 οικισμούς της χώρας, θα ανοίξει και η εφαρμογή στο Taxisnet για διορθωτικές δηλώσεις στο Ε9.

Το υπουργείο Οικονομικών πρόκειται να καταθέσει νομοθετική ρύθμιση στο Γ' Θερινό τμήμα της Βουλής μετά τις 26 Αυγούστου, με την οποία θα προβλέπεται η διόρθωση των εξωφρενικών λαθών σε φορολογουμένους που έχουν ακίνητα σε περιοχές εκτός αντικειμενικού συστήματος.
Ο νέος υπολογισμός του ΕΝΦΙΑ επιδιώκεται να γίνει με τις αξίες του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας του 2013, ενώ στόχος είναι οι εισπράξεις από τον ΕΝΦΙΑ να μην πέσουν κάτω από τα 3,2 δισ. ευρώ (σ.σ.: η Τρόικα είχε δεχτεί ότι οι βεβαιώσεις πρέπει να φτάσουν τα 3,54 δισ. ευρώ, ώστε να εισπραχθούν τα 3,2 δισ. ευρώ).
Η πρώτη δόση εξόφλησης του φόρου θα είναι τέλος Σεπτεμβρίου (χρονικό διάστημα ιδιαίτερα ασφυκτικό σε σχέση με την έκδοση του νέου εκκαθαριστικού) και η τελευταία τέλος Ιανουαρίου.
Εξετάζεται να υπάρξει και 6η δόση μέχρι τέλος Φεβρουαρίου.


ΠΗΓΗ: www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: