powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Κατά της αυτοαξιολόγησης η γενική συνέλευση της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων



Την αντίθεση της στη διαδικασία της αυτοαξιολόγησης εξέφρασε η γενική συνέλευση της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων.
Η ΕΛΜΕ Ιωαννίνων εν όψει των επικείμενων συνεδριάσεων των συλλόγων διδασκόντων καλεί:
– Τους Συλλόγους Διδασκόντων να προχωρήσουν στη σύνταξη πρακτικού στο οποίο να αναφέρεται η διαφωνία τους με την αυτοαξιολόγηση.
– Τους διευθυντές να μην υλοποιήσουν την εντολή της τελευταίας εγκυκλίου του ΥΠΑΙΘ για υποχρεωτική ανάθεση καθηκόντων στις ομάδες εργασίας. Σε κάθε περίπτωση, οι διευθυντές καλούνται να εκφράσουν εγγράφως τη διαφωνία τους προς την εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ και την επιφύλαξη για τη νομιμότητά της σύμφωνα με την εξώδικη αναφορά της ΟΛΜΕ προς του ΥΠΑΙΘ. 
Σαν τελικό μέτρο, οι διευθυντές καλούνται να υποβάλλουν την παραίτησή τους, όπως ήδη έχουν κάνει διευθυντές σε όλη τη χώρα.
– Τους εκπαιδευτικούς να αρνηθούν τη συμμετοχή τους σε ομάδες εργασίας, όπως δικαιούνται σύμφωνα με το νόμο. 
Σε περίπτωση υποχρεωτικής ανάθεσης δικαιούνται να αρνηθούν και εγγράφως να ζητήσουν από το διευθυντή γραπτή απάντηση στην οποία να τεκμηριώνεται πλήρως νομικά η υποχρεωτικότητα της συμμετοχής στις ομάδες εργασίας.

Ακόμη και στην περίπτωση που συνάδελφος υποχρεωθεί να ενταχθεί σε ομάδα, καλείται να δηλώσει ότι αυτό γίνεται παρά τη θέλησή του και με την επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματός του για τη συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: