powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Παρασκευή 18 Απριλίου 2014

Πρόγνωση καιρού από σήμερα μέχρι και την Δευτέρα του Πάσχα!


Για σήμερα Μεγάλη Παρασκευή περιμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού και βορείου Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.
Στις υπόλοιπες περιοχές περιμένουμε σποραδικές βροχές και καταιγίδες κυρίως τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. 
Χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.
Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς όμως το απόγευμα στο Ιόνιο θα γυρίσουν σε βορειοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 4ο  έως 14ο  στα κεντρικά από 7ο  έως 19ο στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα από 10ο  έως 17ο  C.
Το Μεγάλο Σάββατο περιμένουμε βροχές και καταιγίδες αρχικά στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αλλά θα υπάρξει σταδιακή βελτίωση από το μεσημέρι και μετά.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα θα σημειωθεί σημαντική βελτίωση του καιρού αλλά στις ηπειρωτικές περιοχές  θα υπάρξουν συννεφιές οι οποίες θα πυκνώσουν κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα οπότε θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές και τοπικές καταιγίδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις σε όλα τα πελάγη 3 με 4 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 3ο  έως 17ο   στα κεντρικά από 7ο  έως 20ο και στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα από 11ο  έως 20ο  C.
Την Κυριακή του Πάσχα περιμένουμε βελτιωμένο καιρό σε όλη την Ελλάδα με αρκετή ηλιοφάνεια αλλά και αραιές νεφώσεις κατά τόπους πυκνότερες κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά.
Τοπικές βροχές και πρόσκαιρες μπόρες θα εκδηλωθούν στα βουνά της Ηπείρου και της Μακεδονίας.
Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
 Η θερμοκρασία σε άνοδο θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 6ο  έως 18ο  C, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά από 7ο  έως 20ο  και ενδεχομένως 22ο C και στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα από 11ο  έως 22ο  C.
Στα Γιάννενα περιμένουμε λίγα σύννεφα, ανέμους δυτικούς ασθενείς 2 με 3 μποφόρ και θερμοκρασία από 6ο  έως 19ο  C.
Τη Δευτέρα του Πάσχα που κατά κανόνα είναι η μέρα επιστροφής των εκδρομέων περιμένουμε λίγες νεφώσεις που παροδικά θα πυκνώνουν κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα και δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν μπόρες στα βουνά της κεντρικής και βόρειας χώρας.
Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν ανατολικοί - νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: