powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

7,5 εκ. ευρώ η λυπητερή για τις εκλογές του Μαΐου



Φάκελοι, ψηφοδέλτια, παραβάν, δακτυλοβρεκτήρες, αλλά και κολλητικές ταινίες έχουν εκτοξεύσει το κόστος για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, αλλά και τις ευρωεκλογές κοντά στα 7.500.000 ευρώ.
Όπως αναφέρει σε σημερινό του δημοσίευμα ο Ελεύθερος Τύπος, οι παραπάνω προμήθειες αφορούν στο υπουργείο Εσωτερικών και έγιναν με πρόσκληση ενδιαφέροντος, αλλά και με απευθείας αναθέσεις.
Στις περισσότερες περιπτώσεις, γίνεται επίκληση του επείγοντος χαρακτήρα των προμηθειών, που πρέπει να διενεργηθούν εν όψει των επερχόμενων διπλών εκλογών του επόμενου μήνα.
Σε όλες τις περιπτώσεις, οι εταιρείες που αναλαμβάνουν τις προμήθειες υποχρεώνονται να παραδώσουν τα υλικά μέχρι τις πρώτες ημέρες του Μαΐου, ενώ υπογραμμίζεται ότι απειλούνται με βαρύτατες κυρώσεις σε περίπτωση ασυνέπειας.

Αξίζει να σημειωθεί πως το προαναφερθέν κόστος δεν αφορά στις συνολικές δαπάνες των εκλογών, αφού αναμένεται να προστεθούν κάποιες ακόμη προμήθειες της τελευταίας στιγμής, που σχετίζονται με τη στελέχωση των εκλογικών τμημάτων ανά την επικράτεια, αλλά και τις υπερωρίες διαφόρων κατηγοριών του προσωπικού.
Ακόμη, θα προστεθεί και η εκλογική επιχορήγηση που θα δοθεί στα κόμματα και τους συνδυασμούς που θα λάβουν μέρος στις εκλογές, επιχορήγηση, ωστόσο, που αναμένεται να είναι κατά πολύ μειωμένη συγκριτικά με το παρελθόν.


ΠΗΓΗ: www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: