powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

Αποσύρθηκαν οι προσφυγές των οικολόγων για τον Ε-65- Άνοιξε ο δρόμος για την κατασκευή και του υπόλοιπου τμήματος

Όπως αναφέρθηκε στη χθεσινοβραδινή εκδήλωση για τους οδικούς άξονες

Χωρίς την παρουσία τελικά του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μ. Χρυσοχοϊδη, ή κάποιου άλλου πολιτικού στελέχους του Υπουργείου πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στο Grand Serai η ενημερωτική εκδήλωση με θέμα τις εξελίξεις των έργων της Ιόνιας Οδού και της Ε-65, που οργανώθηκε με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων.
Την ενημέρωση για τα δύο μεγάλα έργα έκαναν ο Διευθυντής της ΕΥΔΕ του Υπουργείου κ. Ζήσιμος Καρβούνης και ο χρηματοοικονομικός σύμβουλος κ. Νικόλαος Ρόζος.
Πέραν των ήδη γνωστών στοιχείων, εκείνα που προέκυψαν από την ενημέρωση, είναι ότι η απεμπλοκή του Ε-65 επιτεύχθηκε μετά την απόσυρση των προσφυγών που είχαν καταθέσει στο ΣτΕ οι οικολογικές οργανώσεις και ότι το τμήμα που μένει εκτός της τωρινής σύμβασης παραχώρησης θα προωθηθεί προς ένταξη για χρηματοδότηση στη νέα προγραμματική περίοδο.
Για την Ιόνια Οδό και συγκεκριμένα για το τμήμα της Κλακόβας, αναφέρθηκε ότι εξετάζονται δύο λύσεις, με τη μία, αυτής της κατασκευής σήραγγας να είναι κατά 100 εκ. ευρώ ακριβότερη. Τέλος για το τμήμα Γιάννενα – Κακαβιά ειπώθηκε ότι η δημοπράτησή του θα γίνει από το Υπουργείο Υποδομών, χωρίς όμως να υπάρχει συγκεκριμένη ημερομηνία.
Η συμμετοχή στην ενημερωτική εκδήλωση, απόντος και του Υπουργού, ήταν περιορισμένη. Μεταξύ άλλων παρέστησαν ο Περιφερειάρχης κ. Αλεξ. Καχριμάνης, ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Ηπείρου κ. Ι. Παπαλέξης, η Αντιπεριφερειάρχης κ. Τ. Καλογιάννη, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων κ. Φ. Φίλιος, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Μ. Πλιάκος- Μ. Χατζηεφραιμίδης, ο Πρόεδρος της Τράπεζας Ηπείρου κ. Κ. Ζωνίδης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Δ. Δημητρίου, ο Αντιπρόεδρός του κ. Ι. Μήτσης κ.α.


  ΠΗΓΗ: www.proinoslogos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: