powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Καταγγελία του Σωματείου λεμβούχων Νήσου

Ανακοίνωση
Δελτίο τύπου

Στην επιχειρούμενη, τον τελευταίο καιρό, προσπάθεια, μερικών τοπικών μέσων μαζικής ενημέρωσης, παραπλάνησης και αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης και διαστρέβλωσης των θέσεων μας για τις 3-4 νέες άδειες πλωτών για εκτέλεση συγκοινωνιακών και τουριστικών πλόων στη λίμνη Παμβώτιδα, κρίναμε επιβεβλημένη την δημόσια ανακοίνωση των παρακάτω θέσεων μας:
Από την αρχή υπήρξαμε αντίθετοι στη δρομολόγηση νέων πλωτών στη λίμνη, δεδομένου ότι δεν υπάρχει επίκαιρη ειδική περιβαλλοντική μελέτη για την προστασία της λίμνης που να τεκμηριώνει την αναγκαιότητα και σκοπιμότητα χορήγησης νέων αδειών, όταν μάλιστα δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στις δρομολογιακές γραμμές.
Από τη στιγμή όμως που το Περιφερειακό Συμβούλιο αποφάσισε να προσθέσει 3 νέες άδειες(απόφαση 13/53/27-7-11) στις ήδη υπάρχουσες, γνώμη μας ήταν οι νέες αυτές άδειες να δοθούν με απόλυτα διαφανή και αντικειμενικό τρόπο, σε νέους ανθρώπους και προπαντός σε νέα (καινούργια) πλωτά.
Τι πιο λογικό....
Θυμίζουμεεδώ ότι όλα τα καραβάκια του Σωματείου λεμβούχων Νήσου ήρθαν καινούργια στη λίμνη και όχι μεταχειρισμένα.
Δυστυχώςόλοι αυτοί που τάχα κόπτονται για την προστασία της λίμνης (Επιτροπή Γνωμοδότησης, Περιφερειάρχης κ.α) μας χλεύασαν και απέρριψαν ασυζητητί την πρόταση μας.
Δυστυχώς,επίσης, επαληθεύτηκαν οι Κασσάνδρες που έλεγαν από την πρώτη στιγμή (πριν ένα χρόνο) ότι η διαδικασία δεν θα ήταν αμερόληπτη.

Να ξεκαθαρίσουμε εδώ με απόλυτα κατηγορηματικό τρόπο ότι το πρόβλημα μας είναι ο αδιαφανής και μεροληπτικός τρόπος με τον οποίο αξιολογήθηκαν οι φάκελοι των υποψηφίων και αποφασίστηκε η χορήγηση των αδειών και όχι οι άνθρωποι που θα τις πάρουν.
Θεωρούμεαδιανόητο και απίστευτο να αξιολογούν και να εγκρίνουν τη χορήγηση αδειών σε ελλιπέστατους, σχεδόν άδειους, φακέλους χωρίς τα απαραίτητα δικαιολογητικά και να πετάνε στον κάλαθο των αχρήστων πληρέστατους φακέλους υποψηφίων που έχουν όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.
Θεωρούμεαδιανόητο και απίστευτο να δίνουν άδειες σε ηλικιωμένους (ένας γνωρίζουμε ότι είναι 84 ετών) με πλωτό μεταχειρισμένο (13 ετών) και όχι σε νέους ανθρώπους(25-30-35-40 ετών) με καινούργια πλωτά τελευταίας τεχνολογίας.
Θεωρούμεαδιανόητο και απίστευτο να τροποποιείται, χωρίς την τήρηση της νομιμότητας και της προβλεπόμενης διαδικασίας, η Κανονιστική απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στη συνεδρίαση για την χορήγηση των αδειών και αντί για τρεις να αποφασίζεται, τελευταία στιγμή, η χορήγηση τεσσάρων αδειών.
Καταγγέλλουμετα μέλη της Γνωμοδοτικής Επιτροπής, τον Περιφερειάρχη και τους Περιφερειακούς του Συμβούλους, για την απαράδεκτα μεροληπτική και κατευθυνόμενη στάση τους.
Από εδώ και πέρα το λόγο έχει η δικαιοσύνη η οποία πιστεύουμε ότι θα αποκαταστήσει τη νομιμότητα.

Με εκτίμηση
Ο Πρόεδρος του Σωματείου λεμβούχων Νήσου
Δημήτριος Γκαναβιάρης
6944141633 begin_of_the_skype_highlighting 6944141633

Δεν υπάρχουν σχόλια: