powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

Ένα νέο σκηνικό διαμορφώνεται για τη "Δωδώνη"


Ένα νέο σκηνικό διαμορφώνεται τις τελευταίες ημέρες στην προοπτική πώλησης της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ, καθώς όπως επισημάνθηκε και την Τρίτη στη σύσκεψη που συγκάλεσαν οι κτηνοτροφικοί συνεταιρισμοί της Ηπείρου, οι ενδιαφερόμενοι να καταθέσουν δεσμευτικές προσφορές, φαίνεται πως αποσύρουν το ενδιαφέρον τους.Η αρχή έγινε πριν από λίγες ημέρες με την απόσυρση του ενδιαφέροντος των εταιρειών ARLA και Friesland, για την οποία έγινε λόγος στην σύσκεψη της Τρίτης, ενώ χθεσινά δημοσιεύματα εμφανίζουν ως βέβαιη την αποχώρηση από την κούρσα της διεκδίκησης και της ελληνικής εταιρείας«Όλυμπος-Τυράς-Ροδόπη».
Οι δεσμευτικές προσφορές θα πρέπει να κατατεθούν μέχρι τις 16 Ιουλίου, ωστόσο πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν χθες στην«Ημερησία» αναφέρουν πως η διοίκηση της εταιρείας κάνει και «δεύτερες σκέψεις»για το ενδεχόμενο να καταθέσει τελικά δεσμευτική οικονομική προσφορά για τη«Δωδώνη», με δεδομένες, τόσο τις αντιδράσεις στην Ήπειρο για την πώληση της γαλακτοβιομηχανίας όσο και την περιρρέουσα ασφυκτική κατάσταση στην αγορά.
Ωστόσο, μέχρι σήμερα η διοίκησή του αναμένεται ότι θα λάβει τελική απόφαση, σταθμίζοντας και το χρηματοοικονομικό βάρος της επιλογής της, ενώ κατά τις ίδιες πληροφορίες, στην τελευταία φάση του διαγωνισμού για τη «Δωδώνη», δεν πρόκειται να συμμετάσχουν όσες επιχειρήσεις είχαν λάβει μέρος στην πρώτη μη δεσμευτική πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος.
Την εικόνα αυτή ουσιαστικά επιβεβαίωσε με χθεσινές του δηλώσεις ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς Σπύρος Λυκούδης, που μετέφερε την άποψη του προέδρου του κόμματος Φώτη Κουβέλη. Όπως είπε χαρακτηριστικά, η πορεία του θέματος της ΔΩΔΩΝΗΣ αυτή τη στιγμή είναι πολύ πιο αισιόδοξη από ότι πριν από λίγο καιρό.
Έτσι, έκανε λόγο για τη διαμόρφωση μίας πιθανότητας να καταλήξουν οι συζητήσεις σε κάποιου είδους συνεννόηση με τις συνεταιριστικές Ενώσεις και τους κτηνοτρόφους.
«Ο κ. Κουβέλης με διαβεβαίωσε γι’ αυτό και μου ζήτησε να το μεταφέρω στην τοπική κοινωνία. Οι συζητήσεις γίνονται ώστε να μην διασκορπιστεί πωλούμενη η ΔΩΔΩΝΗ», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Λυκούδης.

ΠΗΓΗ: www.epirusonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: