powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος αντιτίθεται στη δημιουργία Υ/Φ στον Αγ. Νικόλαο Αράχθου, ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της


Αριθ. Πρωτ. 2172 Αθήνα 11-7-2012
ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

10/7/2012
Στην Αθήνα σήμερα, 10 Ιουλίου 2012 ημέρα Τρίτη και ώρα 7.30 μ.μ κλήθηκαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου σε συνεδρίαση, στα γραφεία της Π.Σ.Ε Κλεισθένους 15, ύστερα από νομότυπη πρόσκληση του προέδρου του Δ.Σ Γιώργου Οικονόμου
Ήτοι:
Πρόεδρος Γεώργιος Οικονόμου
Α’ Αντιπρόεδρος Κωστας Κωνής
Β’ Αντιπρόεδρος Δημήτρης Σιούλας
Γενικός Γραμματέας Ιπποκράτης Κατσένης
Ειδικός Γραμματέας Ελευθερία Σιαμέτη
Ταμίας Ιωάννης Νάκης
Έφορος Τύπου Κών/νος Γαβριήλ
Έφορος Δημ. Σχέσεων Κων/νος Ζηκόπουλους
Έφορος Πολιτισμού Αλέξανδρος Λαμπρίδης
Έφορος Πν. Κέντρου Λάμπρος Ψυλλιάς
Αναπληρωτής Ταμίας Χριστόφορος Τζαρτζούλης

Σύμβουλοι
Αποστόλης Γκόρος
Γιώργος Δόσης
Λάμπρος Δρόσος
Ευάγγελος Ζάγκας
Νικόλαος Ζέκης
Σωτήρης Κολιούσης
Δημήτριος Δάλλας
Βαρβάρα Μπότσαρη
Άννα Θώδα – Μπουραντζή
Βασίλειος Παπαιωάννου
Ιωάννης Σμπόνιας
Μαρίνα Τζάκου
Σπύρος Τζίμας
Ελευθέριος Τζόκας
Στη συνεδρίαση αυτή παρευρέθησαν: Γ.Οικονόμου, Ι. Κατσένης, Κ. Κωνής, Δ. Σιούλας, Κ. Ζηκόπουλος, Ι. Νάκης, Κ.Γαβριήλ, Α. Γκόρος, Σ. Κολιούσης, Σ.Τζίμας, Ν. Ζέκης, Λ. Δρόσος, Α. Λαμπρίδης, Χ. Τζαρτζούλης, Ε. Σιαμέτη, Μ.Τζάκου, Γ. Δόσης, Ε. Ζάγκας, Β. Μπότσαρη.
Αφού διαπιστώθηκε η ύπαρξη της νόμιμης απαρτίας, δεδομένου ότι στη συνεδρίαση παρευρίσκονται 19 μέλη επί συνόλου 25 το Δ.Σ προχωρεί νομότυπα στην εξέταση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης.
Θέματα ημερήσιας διάταξης:
1. Φράγμα Αράχθου
2………………

ΑΠΟΦΑΣΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος στη συνεδρίαση την 10/7/2012 ασχολήθηκε και πάλι με το θέμα κατασκευής Υ/Φ στον Άραχθο ποταμό.
Το Δ.Σ. επεσήμανε ότι η Ηπειρωτική Αποδημία βρίσκεται σε πλήρη αναστάτωση γιατί το σχέδιο διαχείρισης των Λεκανών απορροής υδάτινων πόρων της Ηπείρου επαναφέρει εκ νέου την κατασκευή μεγάλου Υ/Φ στον Άραχθο ποταμό, σ’ ένα ποτάμι που έχει συνεισφέρει στο ενεργειακό ισοζύγιο της χώρας με δύο μεγάλα Υ/Φ το Πουρνάρι Ι και II.
Δυστυχώς επαληθεύτηκε για μια ακόμη φορά η Π.Σ.Ε. η οποία με επιστολή της προς τους βουλευτές της Ηπείρου είχε επισημάνει την ύπαρξη κινδύνου για την κατασκευή του εν λόγω Υ/Φ και μετά την τροποποίηση της διάταξης του άρθρου 56 του πολυνομοσχεδίου του ΥΠΕΚΑ, Επιμένουμε και πάλι ότι η κατασκευή και τρίτου Υ/Φ στον Άραχθο, θα υποβαθμίσει την περιοχή, θα αλλοιώσει τον πολιτιστικό της χαρακτήρα και θα ακυρώσει επενδύσεις σε υποδομές που έχουν γίνει από το κράτος και από ιδιώτες σε επιχειρήσεις ήπιας τουριστικής ανάπτυξης, πέραν του ότι η κατασκευή του έργου βρίσκει την καθολική αντίδραση των φορέων της Τ.Α., της Τοπικής κοινωνίας και της Hπειρωτικής αποδημίας, για τον επιπρόσθετο λόγο ότι παρακάμπτεται ο χωροταξικός σχεδιασμός της Ηπείρου, και η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που ακύρωσε και την μελέτη περιβαλλοντικών όρων και την άδεια παραγωγής ενέργειας.
Επειδή είμαστε απόλυτα πεπεισμένοι ότι η διάταξη του άρθρου 52 θα δημιουργήσει τεράστια νομικά και κοινωνικά προβλήματα αφού θα επιφέρει ανατροπές γενικότερων κατευθύνσεων των περιφερειακών χωροταξικών σχεδιασμών, γι’ αυτό διαμαρτυρόμαστε εντονότατα και ζητούμε από την κυβέρνηση να αποσυρθεί από το σχέδιο λεκανών απορροής η προοπτική κατασκευής3ου Υ/Φ στον Άραχθο με ταυτόχρονη τροποποίηση της διάταξης του άρθρου 52 του πολυνομοσχεδίου του ΥΠΕΚΑ, γιατί έτσι μόνο θα αποφευχθεί κάθε μελλοντικός κίνδυνος κατασκευής 3ου Υ/Φ στον Άραχθο.
Η παρούσα απόφαση να κοινοποιηθεί στον Υπουργό ΠΕΚΑ, Αναπληρωτή υπουργό Υποδομών, Βουλευτές Ηπείρου, Περιφερειάρχης Ηπείρου, Γ.Γ Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δ. Μακεδονίας – Ηπείρου, Δημάρχους περιοχής και έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
Γεώργιος Δ. Οικονόμου Ιπποκράτης Μιχ. Κατσένης

Δεν υπάρχουν σχόλια: