powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Τρίτη 8 Μαΐου 2018

Ο Γιάννης Καραγιάννης συμμετείχε στο Ε΄ Αντάμωμα Ηπειρωτών Ευρώπης στο Βούπερταλ της Γερμανίας



Ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Καραγιάννης συμμετείχε, μετά από πρόσκληση της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ευρώπης, στο Ε' Αντάμωμα Ηπειρωτών Ευρώπης που έγινε στις 4 με 6 Μαΐου στο Βούπερταλ της Γερμανίας. Το Αντάμωμα των Ηπειρωτών της Ευρώπης αποτελεί κορυφαία πολιτιστική εκδήλωση των απόδημων Ηπειρωτών, στην οποία συμμετέχουν όλοι οι Ηπειρωτικοί Σύλλογοι της Ευρώπης.
Ο κ. Καραγιάννης, ως μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς, συναντήθηκε το πρωί του Σαββάτου με την Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Δήμητρα Πέτσα και τον Γενικό Γραμματέα Θωμά Γκίνη, από τους οποίους ενημερώθηκε λεπτομερώς για όλα τα προβλήματα και τις ανάγκες των Ηπειρωτών ομογενών της Ευρώπης, που εστιάζονται κυρίως σε θέματα εκπαίδευσης, ζητήματα ψήφου ομογενών καθώς και ζητήματα ίσης φορολογικής μεταχείρισης των Ελλήνων της Διασποράς με τους Έλληνες που ζουν στην Ελλάδα.
Ο βουλευτής ενημέρωσε τα μέλη του ΔΣ της ομοσπονδίας για το έργο της Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς στους τομείς προσέλκυσης επενδύσεων και εξαγωγών, παιδείας, πολιτισμού και ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης. Το απόγευμα της ίδιας μέρας απηύθυνε χαιρετισμό στην κεντρική εκδήλωση της Ομοσπονδίας που πραγματοποιήθηκε στο πανεπιστήμιο του Βούπερταλ, όπου και του απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα για την προσφορά του στην ομογένεια.
Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Ιωαννιτών Θωμά Μπέγκα, τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας Γιάννη Λώλο, τον Έλληνα Δήμαρχο του Schwetre - με καταγωγή από τους Λογγάδες Ιωαννίνων - Δημήτρη Αξουργό και τον οικονομολόγο Γιάννη Στεργιόπουλο, δημοτικό σύμβουλο του Δήμου Βούπερταλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: