powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Τρίτη 8 Μαΐου 2018

Μηνιαία δραστηριότητα των Αστυνομικών Υπηρεσιών Ηπείρου



Με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών, σχετικά με τα αποτελέσματα της αστυνομικής ανταπόκρισης της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου , δημοσιοποιούνται στοιχεία που αφορούν το σύνολο των συλλήψεων και εξιχνιάσεων σε Ιωάννινα, Θεσπρωτία, Πρέβεζα και Άρτα καθώς και οι σημαντικότερες υποθέσεις που απασχόλησαν τις αστυνομικές υπηρεσίες κατά το μήνα Απρίλιο.
Συνελήφθησαν συνολικά (821) άτομα και ειδικότερα: 
Για παραβάσεις του Ν. «περί αλλοδαπών»: -647- (εκ των οποίων -9- διακινητές)
Για εγκληματική οργάνωση: - 10 -
Για ληστεία: - 2 -
Για παραβάσεις του Ν. «περί Ναρκωτικών»: -38-
Για παραβάσεις του Ν. «περί Όπλων»: -8-
Για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί προστασίας Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς: -3-
Για κλοπές - διαρρήξεις: - 15 -
Για απόδραση κρατουμένου: -1-
Για παραβάσεις της δασικής Νομοθεσίας: -4-
Για πλαστογραφίες: -6-
Για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί παιγνίων: -8-
Για εξύβριση, απειλή, αντίσταση, απείθεια, φθορές, αυτοδικία, σωματικές βλάβες: -13-
Για ενδοοικογενειακή βία: - 12 -
Για καταδιωκτικά έγγραφα (αποφάσεις δικαστηρίων, εντάλματα κ.λπ.): -31-
Για υπεξαίρεση: -1-
Για ψευδή ανώμοτη κατάθεση – ψευδή καταμήνυση: -6-
Για διάφορα αδικήματα του Π.Κ. και των Ειδικών Ποινικών Νόμων (Υγειονομικές παραβάσεις, παραβάσεις Γ.Ο.Κ., παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε βαθμό Πλημμελήματος κ.λπ.): -16-
Εξαρθρώθηκαν:

εγκληματική οργάνωση που διέπραττε συστηματικά ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων και κλοπές από οικίες στην ευρύτερη περιοχή του νομού Ιωαννίνων
εγκληματική ομάδα που διέπραττε συστηματικά κλοπές στην πόλη και στην ευρύτερη περιοχή της Πρέβεζας
Εξιχνιάστηκαν:
Επτά υποθέσεις ληστειών
Δύο υποθέσεις παραβάσεων της Νομοθεσίας περί αρχαιοτήτων
Εξήντα επτά υποθέσεις κλοπών – διαρρήξεων
Είκοσι επτά υποθέσεις ναρκωτικών
Εννέα υποθέσεις όπλων
Δύο υποθέσεις παραβάσεων της δασικής Νομοθεσίας
Οχτώ υποθέσεις διακίνησης παράτυπων μεταναστών
Τρεις υποθέσεις πλαστογραφίας
Κατά τη διερεύνηση των υποθέσεων που απασχόλησαν τις Αστυνομικές Υπηρεσίες, κατασχέθηκαν διάφορα αντικείμενα, από τα οποία ξεχωρίζουν:
Κάνναβη: -619- κιλά και -03 4 , 1 9- γραμμάρια
Κατεργασμένη κάνναβη (σοκολάτα): -19 5 , 8 0- γραμμάρια
Ηρωίνη: -5,5- γραμμάρια
Ναρκωτικά χάπια: -44-
Πολεμικά τυφέκια: -2-
Πιστόλια – Περίστροφα: -4-
Πιστόλια κρότου - αερίου: -2-
Κυνηγετικά όπλα: -6-
Μαχαίρια - ξίφη: - 4 -
Φυσίγγια: -897-
Ράβδοι: -1-
Ζυγαριές: -3-
Φορητοί πομποδέκτες: -3-
Αρωματικά – Φαρμακευτικά φυτά: -182- κιλά
Χρηματικό ποσό: -7.335- ευρώ
Πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα: -4-
Ανευρεθέντα οχήματα (Ι.Χ.Ε. – Ι.Χ.Φ. - μοτ/τες- μοτ/τα): -7-
Υπενθυμίζονται ενδεικτικά, σημαντικές υποθέσεις που εξιχνιάστηκαν:

Την (02-04-2018), συνελήφθη στην περιοχή της Πέρδικας Θεσπρωτίας, ανδρόγυνο αλλοδαπών υπηκόων Γερμανίας, για παράνομη κατοχή αρχαιοτήτων. Σε οικίες τους, βρέθηκε και κατασχέθηκε μεγάλος αριθμός αντικειμένων, που εμπίπτουν στη Νομοθεσία περί Αρχαιοτήτων και παράνομος οπλισμός, ενώ εντοπίσθηκε και παράνομο εργαστήριο κατασκευής εκμαγείων αρχαίων αντικειμένων.
Την (04-04-2018), συνελήφθη στα Πηγάδια Ιωαννίνων, 58χρονος ημεδαπός, διότι διακριβώθηκε η δράση του σε έξι περιπτώσεις κλοπών από παγκάρια εκκλησιών σε χωριά του Νομού Ιωαννίνων.
Την (07-04-2018), συνελήφθη στη Λίμνη Ιωαννίνων, 28χρονη υπήκοος Αλβανίας, διότι επέβαινε σε λεωφορείο, ενώ στις αποσκευές της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κάνναβη βάρους περίπου (10) κιλών και κατεργασμένη κάνναβη (σοκολάτα), βάρους (194,6) γραμμαρίων.
Διακριβώθηκε η δράση εγκληματικής ομάδας που διέπραττε συστηματικά ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων και κλοπές από οικίες στην ευρύτερη περιοχή του νομού Ιωαννίνων και κυρίως στην παραμεθόριο περιοχή του Πωγωνίου Ιωαννίνων. Συνελήφθη την (08-04-2018) στα Κτίσματα Ιωαννίνων, με ένταλμα σύλληψης, 25χρονος υπήκοος Αλβανίας, μέλος της ομάδας, ενώ η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει και άλλους τρεις ομοεθνείς του. Εξιχνιάστηκαν (6) ληστείες και (7) διαρρήξεις – κλοπές από οικίες ενώ χαρακτηριστικό της δράσης τους, ήταν το γεγονός ότι ενεργούσαν με ιδιαίτερη βιαιότητα και σκληρότητα, ασκώντας σωματική βία σε βάρος των ηλικιωμένων θυμάτων.
Την (15 και 16-04-2018), συνελήφθησαν στα Ιωάννινα, δύο υπήκοοι Πακιστάν, οι οποίοι την 15-04-2018 το βράδυ στην πόλη των Ιωαννίνων, πλησίασαν 22χρονη ημεδαπή πεζή και με την απειλή μαχαιριού και τη χρήση σωματικής βίας, της απέσπασαν το κινητό τηλέφωνο και ένα ζευγάρι γυαλιών ηλίου.
Την (15-04-2018), συνελήφθησαν σε δασική περιοχή στον Παραπόταμο Θεσπρωτίας, δύο άτομα που εμπλέκονται σε υπόθεση εισαγωγής στη χώρα και μεταφοράς ποσότητας ακατέργαστης κάνναβης, βάρους (121) κιλών και (492) γραμμαρίων, με σκοπό τη διακίνηση, που βρέθηκε σε υπαίθριο χώρο αποθήκευσης ναρκωτικών ουσιών «καβάτζα».
Την (16-04-2018), συνελήφθησαν στη Βεργίνα Ημαθίας, δύο άτομα, ένας 46χρονος ημεδαπός και ένας 35χρονος υπήκοος Αλβανίας, τη στιγμή που ο 46χρονος συναντήθηκε με τον 35χρονο και του παρέδιδε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους (147) κιλών και (850) γραμμαρίων, με σκοπό την περαιτέρω διακίνησή της στο εσωτερικό της χώρας.
Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που διέπραττε συστηματικά κλοπές στην πόλη και στην ευρύτερη περιοχή της Πρέβεζας. Συνελήφθησαν την (18-04-2018) στη Βιομηχανική περιοχή Πρέβεζας και στην Τρίπολη, επτά ημεδαποί, μέλη της σπείρας, που επιδίδονταν σε κλοπές κάθε είδους από σπίτια, επιχειρήσεις, καταστήματα και οχήματα ενώ μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί (37) περιπτώσεις κλοπών, οι οποίες έγιναν κατά τους τελευταίους μήνες.
Την (21-04-2018), συνελήφθησαν στον Παραπόταμο και στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας, δύο ημεδαποί, μέλη κυκλώματος, που ενέχονται σε περισσότερες από (30) διακινήσεις αλλοδαπών, αποκομίζοντας με τον τρόπο αυτό μεγάλα οικονομικά οφέλη.
Την (26-04-2018) και (30-04-2018), συνελήφθησαν στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας, δύο ημεδαποί, διότι μετέφεραν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους -68- κιλών και -841- γραμμαρίων ενώ στο αυτοκίνητο του 44χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε και ένα πιστόλι αερίου.
Την (27-04-2018) και (28-04-2018), συνελήφθησαν σε δύσβατη και ορεινή περιοχή στη Φούρκα Ιωαννίνων και σε θαμνώδη περιοχή στο Πληκάτι Ιωαννίνων, τέσσερις υπήκοοι Αλβανίας, διότι είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα και είχαν συλλέξει, ποσότητες αρωματικού – φαρμακευτικού φυτού, συνολικού βάρους (182) κιλών.
Εξιχνιάστηκαν (14) υποθέσεις κλοπών – διαρρήξεων σε σπίτια, δημοτικά κτίρια, Ιερό Ναό καθώς μία κλοπή τροχοφόρου, που διαπράχθηκαν στην περιοχή του Ζαγορίου Ιωαννίνων και ταυτοποιήθηκε ως δράστης 46χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.
Την (27-04-2018), συνελήφθησαν στο Δοτσικό Γρεβενών, πέντε άτομα, τέσσερις υπήκοοι Αλβανίας και ένας ημεδαπός, οι οποίοι μετέφεραν οργανωμένα, με δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (248) κιλών και (400) γραμμαρίων, ενώ ένας εκ των δραστών αναζητούνταν ως δραπέτης, καθόσον είχε παραβιάσει άδεια που του είχε δοθεί από Κατάστημα Κράτησης της χώρας.
Την (30-04-2018), συνελήφθη στην Ηγουμενίτσα, 45χρονος ημεδαπός, στην οικία του οποίου βρέθηκαν αντικείμενα που εμπίπτουν στη νομοθεσία περί αρχαιοτήτων.
Συνελήφθησαν συνολικά έξι άτομα (πέντε υπήκοοι Αλβανίας και ένας υπήκοος Κίνας), σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν διωκτικά έγγραφα, για σοβαρά ποινικά αδικήματα (συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και εκβίαση, κατοχή και μεταφορά κοκαΐνης, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, παροχή συνδρομής σε παράνομη είσοδο, ταξίδι ή παρουσίας πολλών αλλοδαπών στην επικράτεια ενός Κράτους μέλους της σύμβασης Schengen και της Γαλλίας, στο πλαίσιο οργανωμένης ομάδας, παροχή παραποιημένων διοικητικών εγγράφων).
Συνελήφθησαν συνολικά (9) διακινητές, οι οποίοι δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση παράτυπων μεταναστών με διάφορα οχήματα. Οι διακινητές (εκ των οποίων πέντε Έλληνες, δύο υπήκοοι Αλβανίας, ένας υπήκοος Γερμανίας και ένας υπήκοος Ηνωμένου Βασιλείου) μετέφεραν συνολικά (29) μη νόμιμους αλλοδαπούς (δέκα επτά υπηκόους Αλβανίας, εννέα υπηκόους Ιράκ, δύο υπηκόους Πακιστάν και έναν υπήκοο Συρίας).

Δεν υπάρχουν σχόλια: