powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Κυριακή 6 Μαΐου 2018

Περιφέρεια Ηπείρου: Αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής στη συνεδρίαση της 4ης Μαΐου 2018



Δημοπρατείται το Αρδευτικό κάμπου Αμμότοπου Άρτας
Τη δημοπράτηση ενός σημαντικού έργου για τους αγρότες του Αμμότοπου του Δήμου Αρταίων, που για χρόνια αποτελούσε μόνιμο αίτημά τους, ενέκρινε στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, η οποία συνεδρίασε με την προεδρία του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη. Πρόκειται για το αρδευτικό έργο στη θέση «Μπούφος», συνολικού προϋπολογισμού 1.054.000 ευρώ, με το οποίο θα αξιοποιηθούν συνολικά 619,6 στέμματα καλλιεργήσιμων εκτάσεων.
Προβλέπεται κατασκευή:
Αγωγών μήκους 3.777 μ. (μετά των απαιτούμενων φρεατίων και συσκευών ήτοι δικλείδες, αερεξαγωγοί, υδροληψίες).
Κτιρίου δεξαμενής ωφέλιμου όγκου 500 μ3.
Κτιρίου οικίσκου στην περιοχή της γεώτρησης.
Προμήθεια απαιτούμενου η/μ εξοπλισμού.
Ανάδοχος για τον ΣΜΑ Ιωαννίνων
 Η Ο.Ε. ενέκρινε επίσης το αποτέλεσμα του διαγωνισμού και αναδείχτηκε ο ανάδοχος του έργου «Κατασκευή σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων (Σ.Μ.Α.) Ιωαννίνων», προϋπολογισμού € 521.000.
Αντιπλημμυρικά έργα
Τρία έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στους ποταμούς Λούρο, Αχέροντα και Καλαμά, προωθούνται με σημερινές αποφάσεις της Οικ. Επιτροπής. Συγκεκριμένα θα γίνουν οι εξής εργασίες:
«Αντιπλημμυρική προστασία στον ποταμό Λούρο στη θέση ΄΄Δέση γέφυρας Βουλιάστας΄΄», προϋπολογισμού 36.000 ευρώ.


Καθαρισμός του ποταμού Καλαμά από κορμούς πλατάνων, από Γεροπλάτανο- Πηγαδούλια έως εκβολές, προϋπολογισμού 24.800 ευρώ.
Άμεση αποκατάσταση ποταμού Αχέροντα από πηγές ως γέφυρας Γλυκής, για την οποία εγκρίθηκε πίστωση 000 ευρώ.
 Έργα αντιμετώπισης κατολισθήσεων κ.α.
Άρση των κατολισθητικών φαινομένων σε οδικά δίκτυα περιοχών της Ηπείρου,  θα πραγματοποιηθούν με αποφάσεις που έλαβε σήμερα η Οικονομική Επιτροπή και συγκεκριμένα:
Αναδείχτηκε ο ανάδοχος του έργου για την «Αντιμετώπιση κατολισθητικών φαινομένων επί της επαρχιακής οδού στα όρια της Τ.Κ. Δοβλάς του Δήμου Ζίτσας», προϋπολογισμού 125.000 ευρώ.
Αναδείχτηκε ο ανάδοχος του έργου «Αποκατάσταση ζημιών οδικού δικτύου αρμοδιότητας Π.Ε. Πρέβεζας σε περιοχές του πρώην Δήμου Θεσπρωτικού», προϋπολογισμού € 150.000.
Επίσης:

Αναδείχτηκε ανάδοχος για το έργο «Ασφαλτόστρωση οδικών τμημάτων στο Δ.Δ. Φιλιππιάδας - Τσιμεντόστρωση αγροτικής οδού (Μπουσούλιζα) Αντιπλημμυρικά έργα στο Δ.Δ. Τύριας Δήμου Ζηρού», προϋπολογισμού € 96.000.
Δημοπρατείται το έργο «Βελτίωση- ασφαλτόστρωση δρόμου Διχομοίρι- Τυμπά, (όρια Γ. Καραϊσκάκη)» προϋπολογισμού 200.000 ευρώ.
Εγκρίθηκε η διάθεση πίστωσης και ανάθεσης των έργων «Προμήθεια ασφαλτομίγματος και αδρανών υλικών για την βελτίωση βατότητας οδικού δικτύου στα όρια του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων», της επ. οδού στην περιοχή Ηλιοχωρίου  Ζαγορίου και στα όρια του Δήμου Πάργας, συνολικού προϋπολογισμού 74.400 ευρώ.
Εγκρίθηκε η διενέργεια διαγωνισμού για τον  καθαρισμό δρόμων του Επαρχιακού Οδικού Δικτύου από θάμνους και κλαδιά που φύονται στα ερείσματα και στις τάφρους, συνολικού προϋπολογισμού 74.000 ευρώ.
 Έργα Πολιτισμού
Δύο έργα για τη διάσωση πολιτιστικών μνημείων περιλαμβάνονται επίσης στις σημερινές αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής. Το πρώτο αφορά την  «Αναστύλωση οικίας Πλακίδα στο Τ.Κ. Κουκουλίου (Β΄φάση)», προϋπολογισμού 247.340 ευρώ για το οποίο προωθούνται οι διαγωνιστικές διαδικασίες και το δεύτερο αφορά την  «Αποκατάσταση Πέτρινου γεφυριού Κόνιτσας» για το οποίο η Περιφέρεια θα διαθέσει το ποσό των 66.574  ευρώ, στο πλαίσιο Προγραμματικής Σύμβασης που έχει υπογραφεί με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο / Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας ΕΜΠ (ΕΛΚΕ-ΕΜΠ) και το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού.
  Αθλητικά έργα
Η Περιφέρεια με αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής, θα προβεί στην  «Προμήθεια υλικών για την αποκατάσταση στεγάστρου στο Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων  ‘’ΖΩΣΙΜΑΔΕΣ’’», προϋπολογισμού 24.800 ευρώ και δημοπρατεί την  επισκευή – συντήρηση κλειστού γυμναστηρίου Πρέβεζας, προϋπολογισμού 8.000 ευρώ.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: