powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Παρασκευή 4 Μαΐου 2018

Φούρκα Ιωαννίνων: Συνελήφθησαν δύο υπήκοοι Αλβανίας, κατηγορούμενοι για τα αδικήματα της παράβασης της δασικής νομοθεσίας


Κατασχέθηκε ποσότητα αρωματικού-φαρμακευτικού φυτού, βάρους -79- κιλών και -600- γραμμαρίων, την οποία οι ανωτέρω είχαν συλλέξει από την παραπάνω περιοχή καθώς και ποσότητα λαθραίου καπνού
Συνελήφθησαν, χθες (02-05-2018) το βράδυ σε δύσβατη και ορεινή περιοχή στη Φούρκα Ιωαννίνων, στο πλαίσιο επιχείρησης αστυνομικών του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας, δύο υπήκοοι Αλβανίας, μη νόμιμοι μετανάστες, ηλικίας 36 έως 25 ετών, κατηγορούμενοι για τα αδικήματα της παράβασης της δασικής νομοθεσίας, της κατοχής λαθραίου καπνού και παραβάσεων της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων αστυνομικών δράσεων για την πάταξη του διασυνοριακού εγκλήματος και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος,  οι αστυνομικοί εντόπισαν τους δύο αλλοδαπούς στην παραπάνω περιοχή, να περισυλλέγουν και να κατέχουν  προς αποξήρανση στο έδαφος,  ποσότητα αρωματικού - φαρμακευτικού φυτού, συνολικού βάρους (79) κιλών και εξακοσίων (600) γραμμαρίων.
Στην κατοχή του 25χρονου δράστη, βρέθηκε επιπρόσθετα και κατασχέθηκε ποσότητα λαθραίου καπνού, βάρους (910) γραμμαρίων ενώ σε βάρος του 36χρονου εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου στην Ελληνική Επικράτεια.
Η παραπάνω ποσότητα του θεραπευτικού φυτού  κατασχέθηκε.
Το προανακριτικό έργο ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας ενώ οι συλληφθέντες, με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: