powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017

Περιφέρεια Ηπείρου: Προληπτική απαγόρευση της κυκλοφορίας σε εθνικούς δρυμούς και δάση της Π.Ε. Ιωαννίνων


Με απόφαση που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου τίθεται σε ισχύ το μέτρο της προληπτικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας των πάσης φύσεως οχημάτων και μηχανημάτων ως και της παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και περιοχές ειδικής προστασίας σε ημέρες και ώρες που ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς θεωρείται υψηλός.
Η απόφαση ισχύει μέχρι τη λήξη της αντιπυρικής περιόδου ήτοι την 31-10-2017 και στο διάστημα από ώρα 21.00 έως 06.00 στις παρακάτω δασικές και αγροτικές οδούς και περιοχές του Νομού λόγω του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιών.
Α΄ Στους Εθνικούς Δρυμούς της Π.Ε. Ιωαννίνων
Β΄ Περιοχή Δασαρχείου Ιωαννίνων.
Σε όλο το Δασικό οδικό δίκτυο και περιοχές των Δημοσίων και Δημοτικών δασών των Τ.Κ. Τσεπελόβου, Σκαμνελίου, Ηλιοχωρίου, Βρυσοχωρίου και Λάϊστας του Δήμου Ζαγορίου εκτός της οδού από διασταύρωση Μελισσόπετρας προς Ράχη Πιστρίτσιος και Ράχη Μόρφας.
Σε όλο το εσωτερικό οδικό δίκτυο και την περιοχή του Δασυλλίου Ιωαννίνων.
Σε όλο το οδικό δίκτυο και την περιοχή του Δασυλλίου του λόφου Τ.Κ. Αβγού και
σε όλο το οδικό δίκτυο και την περιοχή του καταφυγίου Θηραμάτων «Κουπάκια» του Δήμου Δωδώνης.
Στις δασικές οδούς Γκουφολάσα- Φασούλι- Μπαλντινίσιο του Δ.Κ Μακρίνου και Καστανώνας Παλιοκαρυά Πέντε Αδέλφια του Δ.Κ. Καστανώνα του Δήμου Ζαγορίου.
Στο οδικό δασικό δίκτυο του ελατοδάσους Πετροβουνίου του Δήμου Β. Τζουμέρκων.
Στο Δασύλλιο Νήσου Ιωαννίνων.
Στον αρχαιολογικό Χώρο Δωδώνης.
Γ΄ Περιοχή Δασαρχείου Κόνιτσας.
Στις οδούς και περιοχές.
Ράχη Σουσνίτσας- Πέτρα Κώτσιου, Εικόνισμα Γιάκα-Ντρόχαλα, Αυχένας Καρατζίμα- Σαρπούνη, Ζάρος- Παναγιά- Μοναστήρι, Εικόνισμα Πηγής- Γαϊδουροχώραφα- Αυχένας Τάτσαινας, Πουρνιά- Πάτωμα, Καστανέα- Ανάληψη, Λαγκάδα- Προφ. Ηλίας Φούρκας, Πυρσόγιαννη προς Παναγιά – Λουτρά Αμαράντου, Γοργοπόταμος – θέση Λιόκου – Αετομηλίτσα του Δήμου Κόνιτσας.
Δ΄ Περιοχή Δασαρχείου Μετσόβου.
1. Στις οδούς Τόκα – Βακαράτσα και Σαλατούρα – Βακαράτσα του Δήμου Ζαγορίου.
2. Σε όλες τις Δασικές οδούς και περιοχές του Δημοσίου και Δημοτικού Δάσους Τ. Κ. Βοβούσας πλην των οδών προς Περιβόλι και προς Ράχη Πιστρίτσιος – Μελισσόπετρας – Λάϊστα.
Εξαιρέσεις:
Της απαγόρευσης εξαιρούνται τα μηχανήματα και οχήματα των Υπηρεσιών, των Δήμων ως και τα οχήματα παροχής βοήθειας όπως επίσης και οι υπάλληλοι των Υπηρεσιών και των Δήμων όταν εκτελούν υπηρεσία και των εθελοντικών ομάδων – οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας μετά από εντολή των Πυροσβεστικών υπηρεσιών όταν και όπου χρειαστούν.
Υπηρεσίες ελέγχου
Αρμόδιες υπηρεσίες για την εφαρμογή της απόφασης είναι οι κατά τόπους Αστυνομικές Αρχές, οι Δασικές και οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες των Δήμων των περιοχών.

ΠΗΓΗ: www.php.gov

Δεν υπάρχουν σχόλια: