powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Περιφέρεια Ηπείρου: Αποφάσεις της Οικονομική Επιτροπή για έργα οδικών, αγροτικών, αθλητικών υποδομών, πολιτισμού και περιβάλλοντος


Στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, ανέδειξε αναδόχους έργων και ενέκρινε τη δημοπράτηση νέων στις τέσσερις περιφερειακές ενότητες.
Τα έργα αφορούν οδικές, αγροτικές, αθλητικές υποδομές, τον πολιτισμό, το περιβάλλον καθώς και τη μεταφορά μαθητών
Αναλυτικά:
Αναδείχθηκαν ανάδοχοι για τα έργα:
Συντήρηση παραλιακής οδού Πρέβεζας - Πάργας, προϋπολογισμού € 60.000. Ανάδοχος: Δημήτριος Μπενετάτος
Συντήρηση Ε.Ο. Ιωαννίνων - Άρτας, προϋπολογισμού € 100.000. Ανάδοχος: Κωνσταντινίδης Κατασκευαστική Ο.Ε.
Αποκατάσταση κεντρικής διώρυγας (Τ.Ο.Ε.Β. Άνω Καλαμά), προϋπολογισμού δαπάνης € 12.300. Ανάδοχος: Αθανάσιος Δ. Πρόκος.
Προμήθεια υλικών αποκατάσταση δεξαμενών στην Τ.Κ. Κοσμηράς, προϋπολογισμού 17.500 ευρώ. Ανάδοχος: ΑΛ.ΜΟ.Ν. Ο.Ε.
Αποκατάσταση ζημιών από θεομηνίες στο δρόμο προς Κρυόβρυση Δήμου Ηγουμενίτσας Π.Ε. Θεσπρωτίας, προϋπολογισμού € 100.000. Ανάδοχος: ΟΔΟΚΑΤ Α.Ε.
Συντήρηση 1ης επαρχιακής οδού Π.Ε. Πρέβεζας, προϋπολογισμού €
Καθαρισμός αποστραγγιστικών τάφρων στην περιοχή Φαναρίου Π.Ε. Πρέβεζας, προϋπολογισμού € 55.000. Ανάδοχος Άγγελος Τσιμπίκης.
Επίσης η Ο.Ε. ανέδειξε ανάδοχο (Παντελής Καμαρινός) για "τεχνική μελέτη περιβάλλοντος έργων συντήρησης διαύλου ναυσιπλοΐας Πρέβεζας", προϋπολογισμού € 16.500.
Με άλλες αποφάσεις, μεταξύ άλλων, δημοπρατούνται τα έργα:

Αποκατάσταση ζημιών στο επαρχιακό δίκτυο Δήμου Φιλιατών από Γολά-Κοκκινιά-Μαλούνι-Κεραμίτσα Π.Ε. Θεσπρωτίας, προϋπολογισμού € 246.000.
Προμήθεια - εγκατάσταση - συντήρηση φωτοβολταϊκών συστημάτων σε τρία σχολεία και λαμπτήρων σε δύο σχολεία προϋπολογισμού 85.000 ευρώ.
Αποκατάσταση στέγης Ι.Μ. Σπηλαιώτισσας Αρίστης Ζαγορίου, προϋπολογισμού 30.000 ευρώ.
Αποκατάσταση αναβαθμού στον π. Βουρκόλακα Τ.Δ. Αγίας Παρασκευής Δ. Κόνιτσας, προϋπολογισμού € 25.000.
Αποκατάσταση επαρχιακών οδών προς Μηλιά Μετσόβου και προς Λίμνη Πηγών Αώου, προϋπολογισμού 40.000 ευρώ.
Αποκατάσταση κοίτης Αράχθου στην παλαιά γέφυρα Άρτας, προϋπολογισμού € 50.000 (Επαναδημοπράτηση δεδομένου ότι η αρχική δημοπρασία του απέβη άγονος).
Αποκατάσταση στραγγιστικών τάφρων Π.Ε. Άρτας, προϋπολογισμού € 40.000.
Μελέτη αρδευτικού έργου (αλλαγή τρόπου άρδευσης) μέσω ρου Καλαμά, προεκτιμώμενης αμοιβής € 301.534.

Επαναδημοπράτηση δρομολογίων του διαγωνισμού Μεταφοράς Μαθητών Π.Ε. Ιωαννίνων
Στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου έκανε δεκτή την εισήγηση απόρριψης ενστάσεων, της Επιτροπής Διενέργειας του Διεθνούς Ανοιχτού Ηλεκτρονικού Διαγωνισμού για τη μεταφορά μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Ιωαννίνων για τα σχολικά έτη 2015-2016 και 2016-2017 και αποφάσισε την επαναδημοπράτηση με τον ίδιο τρόπο των δρομολογίων για τα οποία δεν έχουν αναδειχθεί ανάδοχοι. Συνολικά απορρίφθηκαν 32 και προχωρούν στο επόμενο στάδιο 13 προσφορές. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου μεταφοράς ανέρχεται σε 5.918.418,21 ευρώ.

Εργασίες συντήρησης στις Εθνικές Αθλητικές Εγκαταστάσεις Ιωαννίνων
 Τη χρηματοδότηση συγκεκριμένων εργασιών για την ομαλή λειτουργία των εγκαταστάσεων του Πανηπειρωτικού Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ιωαννίνων, αναλαμβάνει η Περιφέρεια Ηπείρου. Συγκεκριμένα, με αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής:
Θα γίνει προμήθεια ηλεκτρολογικού υλικού προϋπολογισμού 24.600 ευρώ.
Θα εκτελεστούν εργασίες αποκατάστασης του Κολυμβητηρίου (ΕΑΝΚΙ) προϋπολογισμού 21.105 ευρώ
Ανατέθηκε το έργο σύνδεσης των εγκαταστάσεων του κολυμβητηρίου ΕΑΝΚΙ με το αποχετευτικό δίκτυο, προϋπολογισμού
Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης κ. Καχριμάνης αναφέρθηκε στη συνάντηση που είχε με τον Γ.Γ. Αθλητισμού κ. Ι. Συναδινό. Μεταξύ άλλων σημείωσε:
"Είχα συνεργασία με τον Γ.Γ. Αθλητισμού κ. Συναδινό για το ζήτημα των αθλητικών εγκαταστάσεων. Ήδη σήμερα η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας ενέκρινε,- μετά την προγραμματική σύμβαση που έχει με τη Διοίκηση του ΠΕΑΚΙ,- έργα - παρεμβάσεις στις αθλητικές υποδομές, αλλά και σε ό,τι άλλο χρειαστεί. Στους δύσκολους αυτούς καιρούς που διανύει η τοπική κοινωνία, όπως έχουμε κάνει διαχρονικά, θα βοηθήσουμε και τον τομέα του αθλητισμού. Αυτή τη στιγμή πήραμε αποφάσεις ώστε να βοηθήσουμε για καλύτερες συνθήκες λειτουργίας και ασφάλειας των εγκαταστάσεων, τόσο ως προς τη σύνδεση με το αποχετευτικό, όσο και στη μείωση του κόστους τους. Η συνεργασία και τον Γ.Γ. είναι άψογη. Μάλιστα, μας ενημέρωσε πως προσεχώς θα εξεταστεί το θέμα της στέγης του Κολυμβητηρίου".

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: