powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

ΠΑΣ Γιάννινα-Χανιά 1-2 (3-5 πέναλτι)



Θρίαμβος για τα Χανιά στους Ζωσιμάδες!

Τα Χανιά βρέθηκαν πίσω στο σκορ αλλά δεν πτοήθηκαν, πέτυχαν δύο γκολ και οδήγησαν το παιχνίδι στην παράταση και συνέχεια στα πέναλτι, όπου και πήραν την πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα.
Οι γηπεδούχοι ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματικοί καθώς στην πρώτη τους τελική προσπάθεια κατάφεραν να σκοράρουν.
Στο 39΄  ο Κρητικός μπήκε μέσα στην περιοχή από τα δεξιά και την κατάλληλη στιγμή πραγματοποίησε το γύρισμα στον επερχόμενο Σαπαλίδη, ο οποίος με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Σικαλιά.
Στο δεύτερο ημίχρονο το σκηνικό άλλαξε άρδην. Τα Χανιά θέλησαν να μπουν δυνατά προκειμένου να εκμεταλλευτούν το αριθμητικό μειονέκτημα και να πετύχουν ένα γρήγορο γκολ και τα κατάφεραν.
Συγκεκριμένα, στο 53ο λεπτό ο Κρητικός κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα ίσια με κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Γκονζάλεζ απ' τα αριστερά.
Η ομάδα του Σούλη Παπαδόπουλου δεν έμεινε εκεί, πίεσε, δημιούργησε φάσεις και κατάφερε να πετύχει και δεύτερο, καθοριστικό τέρμα, πέντε λεπτά πριν τη συμπλήρωση των 90'.
Ο Κρητικός αυτή τη φορά εκτέλεσε το φάουλ απ' τον άξονα και ο Γκότοβος με κεφαλιά πάλι, σε μία φάση πανομοιότυπη με το πρώτο γκολ, σκόραρε και οδήγησε το παιχνίδι στην παράταση.
Η ομάδα του Γιάννη Πετράκη είχε την ευκαιρία στο 113ο λεπτό να κάνει το 2-2 αλλά το σουτ του Ίλιτς από τα δεξιά της μεγάλης περιοχής τράνταξε το αριστερό δοκάρι του Σικαλιά.
Το 1-2 έμεινε έως το τέλος και το παιχνίδι οδηγήθηκε στα πέναλτι.
Εκεί τα Χανιά αποδείχθηκαν πιο ψύχραιμα και κατάφεραν να πάρουν σπουδαία πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου, ευστοχώντας μάλιστα και στα πέντε πέναλτι.
Μοιραίος για τον ΠΑΣ ήταν ο Μανιάς, ο οποίος έστειλε την μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Σικαλιά. 

ΠΑΣ Γιάννινα: Σωτηρίου, Ντάσιος, Σκόνδρας, Μιχαήλ, Ναδάλες, Αυγενικού (60' Τζημόπουλος), Χαρίσης, Ηλιάδης (79' Μανιάς), Γιάκος (100' Ίλιτς), Σαπαλίδης, Κρητικός
Χανιά: Σικαλιάς, Οικονομόπουλος, Εσόνο, Γκότοβος, Κοντέων, Γκούμας (46' Κρητικός), Ενγουέμ, Καραγιάννης, Αλέκου (46' Μαρτσάκης), Γκονζάλες, Πάγκαλος 

Δεν υπάρχουν σχόλια: