powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

Ημέρα Ευρωπαϊκής Συνεργασίας 2014: «Η προστασία του περιβάλλοντος μας ενώνει»




Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «Ελλάδα-Ιταλία» 2007-2013
Λίμνη Ιωαννίνων, Σάββατο 20 & Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

Για 3η συνεχή χρονιά, το Πρόγραμμα... Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «Ελλάδα-Ιταλία» 2007-2013 τιμά την Ημέρα Ευρωπαϊκής Συνεργασίας (European Cooperation Day), με τη διοργάνωση σειράς εκδηλώσεων που στοχεύουν στην προστασία του περιβάλλοντος, με τίτλο «Η προστασία του περιβάλλοντος μας ενώνει».
 Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται στο πλαίσιο του «8ου Γύρου Λίμνης Ιωαννίνων», στις 20 και 21 Σεπτεμβρίου 2014, στη λίμνη Ιωαννίνων, υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τη συγχρηματοδότηση του ΕΤΠΑ, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου, το «Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας»* και τον Αθλητικό Όμιλο «Ποσειδών Ιωαννίνων»**. Συγκεκριμένα, οι δραστηριότητες περιλαμβάνουν την ξενάγηση παιδιών στο οικοσύστημα της λίμνης και την ενημέρωσή τους από εμπειρογνώμονες του «Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας» γύρω από την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος. Ακολουθεί καθαρισμός της περιοχής της λίμνης από παιδιά -εθελοντές, πριν και μετά τους αγώνες του «8ου Γύρου Λίμνης».


Ανάλογη εκδήλωση πραγματοποιείται στην περιοχή του Τρικάζε (Λέτσε), στην Ιταλία, στις 27 Σεπτεμβρίου 2014. Συγκεκριμένα, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Απουλίας και την υποστήριξη του «Διεθνούς Κέντρου Ανώτατων Μεσογειακών Γεωπονικών Σπουδών», θα πραγματοποιηθεί εθελοντική δράση καθαρισμού της παράκτιας περιοχής του Σαλέντο που αντικρίζει την Ελλάδα, καθώς και παρουσίαση της ολοκληρωμένης ανάπτυξης της μικρής κοινωνίας του Τρικάζε που δίνει έμφαση στην προστασία του περιβάλλοντος, διατηρώντας παράλληλα μια κοινωνικο-οικονομική, πολιτιστική και επιστημονική διάσταση.
 Ο εορτασμός της Ημέρας Ευρωπαϊκής Συνεργασίας, στις δύο χώρες, περιλαμβάνει έκθεση φωτογραφιών, ομιλίες, ταινίες μικρού μήκους, μια φυσική διαδρομή σε ιστοσελίδες που χαρακτηρίζουν την επιλέξιμη περιοχή, μίνι χάρτινα αερόστατα που θα αφεθούν στον ουρανό κλπ. Καπέλα με το λογότυπο του ευρωπαϊκού προγράμματος θα δοθούν ως δώρο στους συμμετέχοντες (εθελοντές, παιδιά, κλπ). Σχετικές πληροφορίες υπάρχουν στην ιστοσελίδα του Προγράμματος www.greece-italy.eu.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με:
• Σύμη Πασαλίδου, (Υπεύθυνη Επικοινωνίας για το Πρόγραμμα ΕΕΣ «Ελλάδα-Ιταλία»)
Τηλ.: 2310 469616
Email: spasalidou@mou.gr
• Θέμη Χατζηκωνσταντίνου
Τηλ.: 2310 469630
Email: tchatzikonstantinou@mou.gr
Παρακαλούμε για τη στήριξη και τη συνεργασία σας.
 * O Φορέας Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας ιδρύθηκε µε σκοπό τη διαφύλαξη της φυσικού οικοσυστήματος, την αποκατάσταση και διατήρηση της οικολογικής ισορροπίας της λίμνης με την παράλληλη ανάπτυξη δραστηριοτήτων που εναρμονίζονται με το φυσικό περιβάλλον και υιοθετούν την αρχή της αειφορίας.
** Ο 8ος Γύρος Λίμνης Ιωαννίνων (2014) διοργανώνεται από τον Αθλητικό Όμιλο «Ποσειδών Ιωαννίνων» με την υποστήριξη της Περιφέρειας Ηπείρου, του Δήμου Ιωαννιτών, τοπικών φορέων, αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων και περιλαμβάνει το "Γύρο Λίμνης Ιωαννίνων" 30 χιλιομέτρων και τους αγώνες Δρόμου 10 χλμ. και δυναμικού βαδίσματος 30 χλμ. Η διοργάνωση έχει στόχο την ανάδειξη και προστασία της Λίμνης Παμβώτιδας, καθώς και την ανάπτυξη του λαϊκού μαζικού αθλητισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: