powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Τρίτη 22 Απριλίου 2014

Επιστροφή πινακίδων με «μηνιαία τέλη»



Τι αλλάζει στα τέλη κυκλοφορίας

Στην τελική ευθεία μπαίνει η οδηγία του υπουργείου Οικονομικών προς τις εφορίες, να επιστρέφουν στους οδηγούς τις πινακίδες των οχημάτων ζητώντας το ποσό των τελών κυκλοφορίας που αντιστοιχούν στους υπόλοιπους μήνες της χρονιάς.
Η απόφαση δημοσιεύτηκε στη «Διαύγεια» την περασμένη Πέμπτη και απομένει να ενημερωθούν οι εφορίες και να τεθεί το μέτρο σε εφαρμογή.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο που υπέγραψε ο γ.γ. Εσόδων Χ. Θεοχάρης, η διάταξη ισχύει από τη δημοσίευση του σχετικού νόμου στο ΦΕΚ δηλαδή από τις 14/04.
Όπως αναφέρει το κείμενο της εγκυκλίου:

«Κοινοποιούμε τις ως άνω νομοθετικές διατάξεις με τις οποίες ρυθμίστηκε η καταβολή των τελών κυκλοφορίας, για το έτος 2014, οχημάτων ευρισκομένων σε κατάσταση ακινησίας σε περίπτωση άρσης της ακινησίας εντός του 2014, αναλογικά για τους υπόλοιπους μήνες μέχρι το τέλος του 2014, συμπεριλαμβανομένου του μήνα της άρσης της ακινησίας και πριν από την άρση αυτής, για άμεση εφαρμογή από την ημερομηνία δημοσίευσης του ΦΕΚ (14-4-2014)».
Παράλληλα, ριζικές αλλαγές ετοιμάζονται στα τέλη κυκλοφορίας από το 2015 και μετά τα τέλη, οπότε εκτιμάται ότι θα αλλάξουν. Στα σενάρια που έχουν πέσει στο τραπέζι του υπουργείου Οικονομικών περιλαμβάνεται η διατήρηση του υπολογισμού των τελών ανάλογα με τους εκπεμπόμενους ρύπους για τα οχήματα που πρωτο-ταξινομήθηκαν από το Νοέμβριο του 2010 και μετά.
Ωστόσο, υπάρχει η εισήγηση για μείωση του ορίου ρύπων κάτω από το οποίο δεν καταβάλλονται τέλη. Επίσης, σχεδόν σίγουρη είναι η καταβολή τελών κυκλοφορίας με το μήνα. Υπάρχουν εισηγήσεις ακόμη και για τέλη με βάση τα διανυόμενα χιλιόμετρα με εγκατάσταση συσκευής GPS σε όλα τα οχήματα.


ΠΗΓΗ: www.newpost.gr  

Δεν υπάρχουν σχόλια: