powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Εξιχνιάστηκαν από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων περιστατικά κλοπών και ληστείας από σπίτια στην πόλη των Ιωαννίνων



Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν δύο ημεδαποί επ΄ αυτοφώρω
 Δικογραφία σχηματίσθηκε και σε βάρος άλλων δύο ατόμων για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, μία υπόθεση ληστείας και δύο περιπτώσεις κλοπών από σπίτια στην πόλη των Ιωαννίνων.
Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν προχθές (21.4.2014) αργά το βράδυ στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 31χρονος ημεδαπός και ένας 20χρονος ημεδαπός Ρομά, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει επίσης και άλλους δύο ημεδαπούς Ρομά, ηλικίας 30 και 48 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.
Αναλυτικότερα, ως προς το χρονικό της υπόθεσης, ο 31χρονος δράστης προχθές (21-04-2014) αργά το βράδυ, αφού διέρρηξε μονοκατοικία στα Ιωάννινα, ερεύνησε τους χώρους αυτής και αφαίρεσε χρυσαφικά και προσωπικά έγγραφα.
Ο δράστης έγινε αντιληπτός από τον 25χρονο γιο της ιδιοκτήτριας του σπιτιού, ο οποίος επέστρεφε στο σπίτι και τότε ο 31χρονος στην προσπάθεια του να διαφύγει, του επιτέθηκε, προκαλώντας του σωματικές βλάβες και στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή με τα κλοπιμαία.
Αστυνομικοί, που ενημερώθηκαν για το περιστατικό, εντόπισαν σε σύντομο χρονικό διάστημα τον 31χρονο δράστη και τον προσήγαγαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων, όπου αναγνωρίσθηκε από τον παθόντα και συνελήφθη.
Επίσης, μετά από αναζητήσεις συνελήφθη και ο 20χρονος δράστης, διότι όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα, ανέμενε σε κοντινή απόσταση από το σπίτι όπου διαπράχθηκε η ληστεία τον 31χρονο, απ’ όπου και διέφυγαν με το αυτοκίνητό του.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής διερεύνησης της υπόθεσης, προέκυψε ότι ο 31χρονος και ο 20χρονος εμπλέκονται επίσης σε άλλες δύο κλοπές σε σπίτια στα Ιωάννινα κατά το τελευταίο τετράμηνο, απ΄ όπου αφαίρεσαν ένα φορητό υπολογιστή και δύο τηλεοράσεις.
Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι οι δύο δράστες είχαν διαθέσει τα κλοπιμαία από τις διαρρήξεις των οικιών στον 30χρονο και τον 48χρονο δράστη.
Όλα τα αφαιρεθέντα αντικείμενα βρέθηκαν στην κατοχή των δραστών και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.
Τις αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο, διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, ενώ ερευνάται και η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες παράνομες πράξεις. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: