powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Αναστολή προσλήψεων στους Ο.Τ.Α. Α' και Β' Βαθμού



Οι εξαιρέσεις

Δημοσιεύτηκε ο νόμος 4257/2014 «Επείγουσες ρυθμίσεις αρμοδιότητας Υπουργείου Εσωτερικών» (ΦΕΚ 93Α') με τον οποίο ρυθμίζονται, μεταξύ άλλων, και θέματα που αφορούν σε προσλήψεις και υπηρεσιακές μεταβολές προσωπικού.
Ειδικότερα, το άρθρο 78 του ως άνω νόμου, το οποίο αντικατέστησε το άρθρο 17 του ν. 3870/2010, προβλέπει ότι, oι διατάξεις του άρθρου 28 του ν. 2190/1994 (ΦΕΚ 28') ισχύουν για το χρονικό διάστημα του ενός μηνός, που προηγείται της ημερομηνίας διεξαγωγής των Περιφερειακών και Δημοτικών Εκλογών και μέχρι την εγκατάσταση των αιρετών Οργάνων.

Κατά την πρώτη εφαρμογή του, οι περιορισμοί δεν ισχύουν για την πρόσληψη προσωπικού ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και τη σύναψη συμβάσεων μίσθωσης έργου, καθώς και τις προπαρασκευαστικές αυτών ενέργειες, από τους ΟΤΑ και τα νομικά πρόσωπα αυτών, προκειμένου για τις ειδικότητες των ναυαγοσωστών, των υδρονομέων άρδευσης, των χειριστών μηχανημάτων, των εργαζομένων στους τομείς της πυρασφάλειας, των παιδικών σταθμών, της καθαριότητας, των Κέντρων Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων (Κ.Α.Π.Η.) και των αμειβόμενων μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ, των εργαζομένων στις παιδικές κατασκηνώσεις.
Σημειωτέον ότι, το άρθρο αυτό ισχύει από την ψήφισή του, ήτοι 10-4-2014 και δεν έχει αναδρομική ισχύ.
Σύμφωνα με τις ανωτέρω διατάξεις απαγορεύεται η έκδοση πράξεων που αφορούν στον διορισμό ή την πρόσληψη, καθώς και στην οποιαδήποτε μεταβολή αναφερόμενη στην υπηρεσιακή κατάσταση κάθε κατηγορίας προσωπικού των ΟΤΑ Α' και Β' βαθμού, για το χρονικό διάστημα του ενός μηνός που προηγείται της ημερομηνίας διεξαγωγής των Περιφερειακών και Δημοτικών Εκλογών και μέχρι την εγκατάσταση των αιρετών Οργάνων.
Ειδικότερα, οι Φορείς που υπάγονται στη ρύθμιση αυτή είναι οι εξής:
- Οι ΟΤΑ Α' Βαθμού (Δήμοι καθώς και τα Ιδρύματα, τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και οι Σύνδεσμοι αυτών)
- Οι ΟΤΑ Β' Βαθμού (Περιφέρειες και τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου αυτών)
- Τα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου των ΟΤΑ Α' και Β' Βαθμού (επιχειρήσεις πάσης φύσεως, Περιφερειακά Ταμεία Ανάπτυξης κ.α.)
- Η Ένωση Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ)
- Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ)
- Οι Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων (ΠΕΔ).


ΠΗΓΗ: www.epoli.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: