powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Σκάνδαλο τεσσάρων εκατομμυρίων σε αγροτικούς συνεταιρισμούς της Ηπείρου εντόπισε το ΣΔΟΕ


Ένα ακόμη μεγάλο σκάνδαλο εκατομμυρίων, αυτή τη φορά σε αγροτικούς συνεταιρισμούς της Ηπείρου, φέρεται να έχει εντοπίσει η τοπική διεύθυνση του ΣΔΟΕ. 
Όπως προκύπτει δύο συνεταιρισμοί πήραν περίπου τέσσερα εκατ. ευρώ για έργα, αλλά το μεγαλύτερο μέρος του ποσού κατέληξε στις τσέπες των υπευθύνων.
Όπως προκύπτει από τα πρώτα στοιχεία, οι δύο αγροτικοί συνεταιρισμοί πήραν κοινοτική επιδότηση 2.758.000 ευρώ στη μία περίπτωση και 1.187.000 ευρώ στην άλλη, προκειμένου να κατασκευαστούν ψυκτικοί θάλαμοι όπως και άλλα έργα για την αποθήκευση προϊόντων. 
Η δουλειά ανατέθηκε σε τεχνικές εταιρείες της ίδιας περιοχής, αλλά όπως αναφέρει δημοσίευμα των «Νέων», φαίνεται πως υπήρξε συνεννόηση μεταξύ τους για αλλοίωση παραστατικών κι υπερκοστολογήσεις των κατασκευών προκειμένου να καρπωθούν οι ιδιώτες τα ποσά της κοινοτικής επιδότησης. 
Στελέχη του υπουργείου Οικονομικών μιλούν για μια ιδιαιτέρως σοβαρή υπόθεση που ερευνάται σε όλη την έκτασή της. Ήδη έχουν κληθεί για ανωμοτί καταθέσεις εμπλεκόμενοι στην υπόθεση.


ΠΗΓΗ: http://www.iefimerida.gr/node/140323#ixzz2rP994iSk

Δεν υπάρχουν σχόλια: