powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Παραδόθηκε προς χρήση ο κόμβος Άρτας



Έγινε σήμερα από τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Έργων κ. Στράτο Σιμόπουλο η παράδοση του κόμβου Άρτας της Ιόνιας Οδού,  όπου παραβρέθηκε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.
Παραβρέθηκαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. κ. Βασίλης Ψαθάς, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Γιάννης Κατέρης και οι περιφερειακοί σύμβουλοι Ιωάννης Παπαγιάννης και Παύλος Μίχας.
Σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στη σημασία του έργου, αλλά και στη χρησιμότητα που θα έχει για τη Βορειοδυτική Ελλάδα η ολοκλήρωση της Ιόνιας Οδού.
Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, δήλωσε και τα εξής:


«Παραδίδεται σήμερα ο κόμβος της Άρτας επί της Ιόνιας Οδού. Είναι το δεύτερο τμήμα, που κατασκευάστηκε ως δημόσιο έργο στην Ιόνια Οδό. Άρα αυτά που ήταν δημοσίου χαρακτήρα, παραδόθηκαν και εμείς τώρα έχουμε την αγωνία, για το πότε θα ξεκινήσουν τα έργα για την υπόλοιπη Ιόνια. Προ ημερών, όταν είχε έλθει στα Γιάννινα ο Ευρωπαίος Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής κ. Γιοχάνες Χαν, είχε πει ότι υπολογίζει μέχρι τέλους Νοεμβρίου να έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες.
Το έργο κατασκευής του κόμβου Άρτας, χρεώνεται στο ΕΣΠΑ Ηπείρου. Εμείς το δεχόμαστε γιατί γίνεται ένα ταμείο, από πλευράς του Υπουργείου Ανάπτυξης για τα έργα των αυτοκινητοδρόμων. Είδατε πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα στην Ήπειρο με την Εγνατία Οδό. Σκεφτείτε να τελειώσει η Ιόνια Οδός. Θα είναι μεγάλη επανάσταση για όλη αυτή την περιοχή και θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε τα υπόλοιπα μετά. Εμείς λέμε, «μπράβο» στους αναδόχους του έργου, «μπράβο» στην επιβλέπουσα υπηρεσία και, όπως λέμε σε τέτοιες περιπτώσεις, σε άλλα έργα με Υγεία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: