powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

Άδειες υλοτόμησης ως 1,5 τόνο για προσωπικές ανάγκες

Οι δασικές υπηρεσίες θα δίνουν περισσότερες άδειες σε κατοίκους ορεινών οικισμών που θέλουν να κόψουν ξύλα για προσωπική χρήση.

«Η καταπολέμηση της λαθροϋλοτομίας αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για την κυβέρνηση, καθώς αποτελεί ένα τριπλό έγκλημα: κοινωνικό, οικονομικό και περιβαλλοντικό είτε αυτό επιτελείται με τη μορφή της λαθροϋλοτομίας είτε με την μορφή πυρκαγιάς», τόνισε κ. ο Σταύρος Καλαφάτης.
Όσον αφορά δε στις ανάγκες των κατοίκων για καυσόξυλα στα ορεινά χωριά, επεσήμανε ότι έχει δοθεί η απαραίτητη οδηγία μέσα από εγκύκλιο του ειδικού γραμματέα δασών, κατόπιν πρωτοβουλίας της πολιτικής ηγεσίας, να διευκολύνονται εκείνες οι περιπτώσεις που ο πολίτης σε ορεινούς οικισμούς θέλει να καλύψει προσωπικές ανάγκες με 1,5 τόνο για το χειμώνα.
 Παράλληλα, δίνεται η δυνατότητα σε αυτές τις συγκυρίες, πάντα με τον έλεγχο των δασικών υπηρεσιών, για περισσότερες άδειες στους ορεινούς όγκους.
 Προσπαθούμε να συγκεράσουμε την ανάγκη που υπάρχει στα χωριά αλλά και να προασπίσουμε το φυσικό μας πλούτο, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΚΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: