powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Εκπνέει στις 31 Δεκεμβρίου η προθεσμία για τους κλειδάριθμους του Τaxisnet



Νέους κλειδάριθμους (κωδικούς) από το Τμήμα Μητρώου οποιασδήποτε Εφορίας θα πρέπει να λάβουν το αργότερο έως τις 31 Δεκεμβρίου 2013 οι φορολογούμενοι οι οποίοι διαθέτουν κωδικούς πρόσβασης στο Τaxisnet που ίσχυαν πριν από τον Δεκέμβριο του 2010.
Η υποχρέωση παραλαβής νέων κλειδαρίθμων αφορά φορολογουμένους οι οποίοι ήταν εγγεγραμμένοι στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της ΓΓΠΣ πριν από την έναρξη λειτουργίας του νέου Taxisnet, τον Δεκέμβριο του 2010.
Στην αντίθετη περίπτωση, από την 1η Ιανουαρίου 2014 δεν θα μπορούν να κάνουν χρήση του Taxisnet.
Για την ενεργοποίηση του ηλεκτρονικού λογαριασμού, οι φορολογούμενοι είναι απαραίτητο να γνωρίζουν το συνθηματικό (password) του αρχικού τους λογαριασμού. Αν δεν τον γνωρίζουν θα πρέπει να κάνουν αίτηση επανεγγραφής στη ΓΓΠΣ, πριν από την επίσκεψη στη ΔΟΥ.


Μέχρι σήμερα έχουν προηγηθεί πέντε παρατάσεις της προθεσμίας παραλαβής κλειδαρίθμων τα τελευταία δύο χρόνια, ωστόσο σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Οικονομικών η προθεσμία της 31ης Δεκεμβρίου 2013 είναι η καταληκτική.
Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων απέστειλε σε όλους τους χρήστες των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της ΓΓΠΣ οι οποίοι έχουν κοινοποιήσει τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους, επιστολή με την οποία τους ενημερώνει για την επικείμενη εκπνοή της προθεσμίας ενώ δίνονται και οδηγίες για την ενεργοποίηση των νέων κωδικών πρόσβασης στο Τaxisnet.

Στην ηλεκτρονική επιστολή που υπογράφεται από τον Γενικό Γραμματέα κ. Χ Θεοχάρη αναφέρονται χαρακτηριστικά τα εξής: 
«Παρακαλούμε, όπως προσέλθετε εγκαίρως στο Τμήμα Μητρώου οποιασδήποτε ΔΟΥ προκειμένου να παραλάβετε τον κλειδάριθμό σας. Σε περίπτωση που έχετε ήδη παραλάβει κλειδάριθμο από τη ΔΟΥ και έχετε ενεργοποιήσει τον λογαριασμό σας, παρακαλούμε να αγνοήσετε την παρούσα ειδοποίηση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: