powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

Παρέμβαση Περιφερειάρχη για τη χορήγηση δανείων αποκατάστασης πληγέντων κτισμάτων από κατολισθήσεις



Με έγγραφο που είχε στείλει ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, είχε θέσει το ζήτημα που προκύπτει από την άρνηση των Τραπεζών να χορηγήσουν δάνεια, με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, για την αποκατάσταση των κτισμάτων που είχαν πληγεί από τις κατολισθήσεις του Φεβρουαρίου 2010 σε περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων.
Σε απάντησή της η Υπηρεσία Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, αναφέρει ότι για το ζήτημα αυτό έχει ενημερωθεί το Υπουργείο Οικονομικών, από το οποίο δεν έχει δοθεί απάντηση για τον τρόπο επίλυσης του προβλήματος. Επισημαίνεται επιπλέον ότι το Υπουργείο Οικονομικών δεν εκδίδει πλέον αποφάσεις παροχής εγγύησης του Ελληνικού Δημοσίου προς τις Τράπεζες για δάνεια που χορηγούνται για την αποκατάσταση των κτισμάτων που έχουν πληγεί από νέα συμβάντα επειδή σύμφωνα με το επικαιροποιημένο «Μνημόνιο Τεχνικής Συνεργασίας» το όριο παροχής εγγυήσεων του Ελληνικού Δημοσίου για το 2013 είναι μηδενικό.
Κατόπιν αυτού, όπως αναφέρεται στην απάντηση, η Υ.Α.Σ. εξετάζει τη δυνατότητα αλλαγής των Κ.Υ.Α. αναφορικά με τη διαδικασία χορήγησης της Στεγαστικής Συνδρομής προκειμένου οι πληγέντες να μπορούν να λάβουν τη δωρεάν κρατική αρωγή, χωρίς την προϋπόθεση να έχει ολοκληρωθεί η λήψη του άτοκου δανείου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: