powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Κι άλλοι συνταξιούχοι-«μαϊμού»

Τι δείχνουν τα νέα στοιχεία

Όλο και «φουσκώνει» ο αριθμός των... αφανών συνταξιούχων, δηλαδή εκείνων που φαίνεται ότι εισπράττουν σύνταξη ως δικαιούχοι, αλλά όταν κλήθηκαν να απογραφούν ουδέποτε παρουσιάστηκαν γιατί πολύ απλά έχουν προ πολλού εγκαταλείψει τα εγκόσμια
Αυτή τη φορά, τα στοιχεία προήλθαν από τη διαδικασία της απογραφής (καταγραφής) των συνταξιούχων που λαμβάνουν σύνταξη από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, δηλαδή δημοσίων υπαλλήλων και λειτουργών, πολιτικών και στρατιωτικών, η οποία ολοκληρώθηκε τον Οκτώβριο του 2012. Τι έδειξε η απογραφή; Εκ των 435.000 (συνεχώς μεταβαλλόμενος αριθμός) που ελάμβαναν σύνταξη τελικώς δεν απογράφηκαν 2.368 περιπτώσεις, για τους οποίους βέβαια σταμάτησε η πληρωμή.
Οι αχρεωστήτως καταβληθείσες συντάξεις ανήρχοντο στο ποσό των 24.008.082 ευρώ, αλλά από την αναζήτηση βρέθηκε μόνο το ποσό των 12.733.001 ευρώ. Για το υπόλοιπο ποσό των 11.275.086 ευρώ γίνεται αναζήτηση από την Υπηρεσία περίπτωση προς περίπτωση.
Από τη διαδικασία της καταγραφής διαπιστώθηκε ο θάνατος 2.000 συνταξιούχων με ημερομηνία θανάτου προγενέστερη κατά τουλάχιστον 6 μήνες από την ημερομηνία διαγραφής τους. Εξ αυτών έχουν εντοπιστεί μέχρι στιγμής 34 μεγάλες περιπτώσεις, για τις οποίες όχι μόνο δεν είχε γίνει η επιβεβλημένη ενημέρωση των Υπηρεσιών για να προβούν στη διακοπή καταβολής της σύνταξης, αλλά δεν βρέθηκε το ποσό των 2.747.310 ευρώ που είχε κατατεθεί στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς. Οι περιπτώσεις αυτές έχουν παραπεμφθεί στις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες και η έρευνα συνεχίζεται.
Το δημοσιονομικό όφελος που προκύπτει από τη διαδικασία της καταγραφής εκτιμάται σε 693.841 ευρώ ανά μήνα.
ΠΗΓΗ: www.iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: