powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

ΠΑΣ Γιάννινα - Ολυμπιακός 0-1

Σε ένα άθλιο αγωνιστικό χώρο ο Ολυμπιακός νίκησε 1-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα στους Ζωσιμάδες και πήρε προβάδισμα για την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου.

Με σημείο αναφοράς τον Μήτρογλου, ο Ολυμπιακός απείλησε τρεις φορές (11', 13', 19') στο πρώτο 20λεπτο, αλλά από τη στιγμή που δεν σκόραρε ο ΠΑΣ Γιάννινα αναθάρρησε. Η ομάδα του Χριστόπουλου δούλεψε καλά στη μεσαία γραμμή και με καλή κυκλοφορία επιχειρούσε να φτάσει μέχρι την αντίπαλη περιοχή. Η προσπάθεια αυτή βέβαια δεν κατέληξε σε τελικές προσπάθειες, πέρα από την κεφαλιά του Λίλα στο 30'.
Όσο κυλούσε βέβαια ο χρόνος, τόσο δυσκόλευε το έργο των δύο αντιπάλων. Σε τέτοιες περιπτώσεις οι στημένες φάσεις κρίνουν αγώνες και η εκτέλεση με... μοιρογνωμόνιο του Αμπντούν στο 53', από φάουλ που... δεν έγινε στον Χολέμπας, έμελλε να είναι αυτή που θα καθορίσει τη μοίρα του πρώτου προημιτελικού μεταξύ των δύο ομάδων. Ο Μπαμπανιώτης εκτινάχθηκε αλλά...
Με τον Ολυμπιακό καλά οργανωμένο στα μετόπισθεν οι γηπεδούχοι δεν ήταν εύκολο να απαντήσουν.
Ο Χριστόπουλος χρησιμοποίησε τον Ντε Βισέντι αρχικά και τον Ίλιτς αργότερα, αλλά δεν πήρε αυτά που ήθελε, την ίδια ώρα που ο Μίτσελ, φρεσκάροντας την 11άδα του με Σιόβα και Τζεμπούρ, ανανέωνε το οξυγόνο και τα τρεξίματα.
Οι δυο τους μάλιστα συνδυάστηκαν στην καλύτερη (και μοναδική) ευκαιρία μετά το 1-0, με τον Αλγερινό στο 81' να πιάνει την κεφαλιά, αλλά τον γκολκίπερ του ΠΑΣ να σώζει την εστία του με τη βοήθεια του δοκαριού.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Μπαμπανιώτης, Αυγενικού (81’ Ιωάννου), Λίλα, Ρουμπουκάλο, Κεϊτά (70’ Ίλιτς), Μιχαήλ, Ντάσιος, Μπέριος, Γεωργίου (56’ Ντε Βινσέντι), Βίλα, Τζημόπουλος.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Κάρολ, Παπάζογλου, Μανωλάς, Κοντρέρας, Χολέβας, Φέισα, Μανιάτης, Γκρέκο, Αμπντούν (82’ Ιμπαγάσα), Φετφατζίδης (66’ Σιόβας), Μήτρογλου (75’ Τζεμπούρ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: