powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Παρεμβάσεις απαιτούνται στα Τελωνεία Κακαβιάς και Κρυσταλλοπηγής Φλώρινας

Περιοδεία Ηλία Θεοδωρίδη στη μεθόριο


Για τις συνθήκες εργασίας στους Συνοριακούς Σταθμούς - Τελωνεία που ανήκουν στην αρμοδιότητα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας και για τις εγκαταστάσεις και τις υποδομές τους ενημερώθηκε ο Γενικός Γραμματέας Ηλίας Θεοδωρίδης, ο οποίος επισκέφθηκε την παραμεθόριο.
Ο κύκλος των επισκέψεων ξεκίνησε από το Συνοριακό Σταθμό Κρυσταλλοπηγής Φλώρινας και ακολούθησαν οι επισκέψεις στους Σταθμούς Κακαβιάς και Μέρτζιανης Ιωαννίνων. Ο κ. Θεοδωρίδης διαπίστωσε πως, ο Συνοριακός Σταθμός Κρυσταλλοπηγής παρουσιάζει από πλευράς εγκαταστάσεων τις μεγαλύτερες ελλείψεις, ενώ στην Κακαβιά οι κτιριακές υποδομές χρειάζονται συντήρηση και τροποποιήσεις καθώς και επανασχεδιασμό των χώρων υγιεινής. Τέλος, στη Μέρτζιανη διαπιστώθηκε ότι ο σταθμός έχει σύγχρονες εγκαταστάσεις και εξυπηρετεί τις μέχρι τώρα ανάγκες.
«Η κίνηση διαρκώς αυξάνεται τόσο στον τομέα εισαγωγών και εξαγωγών προϊόντων όσο και στην μετακίνηση ατόμων, και θα πρέπει οι συνθήκες που επικρατούν στους Συνοριακούς Σταθμούς να αντιστοιχούν σε ευρωπαϊκή χώρα», ανέφερε σε δηλώσεις του ο Γ.Γ., προσθέτοντας πως για την Αποκεντρωμένη Διοίκηση η βελτίωση των υποδομών αποτελεί βασική παράμετρο που συμβάλει στην αναβάθμιση τόσο των συνθηκών εργασίας όσο και της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών. Γι’ αυτό, όπως τόνισε, «εξετάζουμε τρόπους προκειμένου μέσω διασυνοριακού προγράμματος να χρηματοδοτηθεί ο εκσυγχρονισμός και η συντήρηση των εγκαταστάσεων τουλάχιστον των σταθμών Κρυσταλλοπηγής και Κακαβιάς που παρουσιάζουν και τα πιο σοβαρά προβλήματα».

ΠΗΓΗ: www.proinoslogos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: