powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

ΔΗΜΟΣ ΔΩΔΩΝΗΣ: Αποχώρησε σύσσωμη η αντιπολίτευση

Από τη συνεδρίαση της 5ης Οκτωβρίου.
Σύσσωμη αποχώρησε η αντιπολίτευση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δωδώνης, από τη συνεδρίαση της 5ης Οκτωβρίου καταγγέλλοντας απαράδεκτη και πρωτόγνωρη συμπεριφορά εκ μέρους του Δημάρχου Κώστα Κατσανάκη αλλά και του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.
Σε κοινή τους ανακοίνωση οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, Γιάννης Μπάρκας,, Χρήστος Ντακαλέτσης και Γιάννης Μπούκας κατηγορούν τους δύο άνδρες ότι «με τις ενέργειές τους καταρράκωσαν το θεσμό τον οποίο υπηρετούμε και μετέτρεψαν αυτόν από θεσμικό όργανο επίλυσης των προβλημάτων, σε χώρο επιβολής των προσωπικών απόψεών τους, σπίλωσης των προσωπικοτήτων των επικεφαλής των παρατάξεων, με ανυπόστατες κατηγορίες και χωρίς δικαίωμα αντίλογου».
Επίσης σημειώνουν ότι ο Δήμαρχος «υπερβαίνοντας κάθε όριο» έφτασε στο σημείο να παροτρύνει πρώην Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου να υπογράψει «παράνομες και ψευδείς βεβαιώσει»ς, λέγοντάς του ότι θα έχεις την «κάλυψη του Δημάρχου και της παράταξής μου», μεταθέτοντας, όπως τονίζουν οι τρεις επικεφαλής, ευθύνες και αποδεικνύοντας έτσι την αδυναμία του και την ανεπάρκειά του στο να διεκδικήσει και να επιλύσει φλέγοντα  ζητήματα και προβλήματα.
«Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου από θεματοφύλακας της ομαλής λειτουργίας του, μετατράπηκε σε Πρόεδρο-υπασπιστή του Δημάρχου διευκολύνοντάς τον και επιτρέποντάς του την εξαπόλυση μύδρων με ακατονόμαστες φράσεις του τύπου  «από εδώ και πέρα δεν θα μείνετε αϋδρωτοι και ατσαλάκωτοι» και ότι «θα φοράτε κράνος»!», αναφέρει η ανακοίνωση.
Σε άλλο σημείο της γίνεται και αναφορά στο περιστατικό που έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης μεταξύ του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και ενός εικονολήπτη τοπικού τηλεοπτικού σταθμού, ο οποίος βρισκόταν στην αίθουσα για να μαγνητοσκοπήσει τη συζήτηση.
Όπως καταγγέλλει η αντιπολίτευση, ο Πρόεδρος του Δ.Σ., παρεμπόδισε το έργο του εικονολήπτη και με σύμμαχο τον Δήμαρχο του έθεσαν όρους για το που ακριβώς θα στήσει την κάμερά του, ενώ, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο κ. Κατσανάκης τον προέτρεψε να φύγει από την αίθουσα αν είχε σκοπό να προβάλλει περισσότερο την άποψη της αντιπολίτευσης.
«Η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου μετατράπηκε σε αίθουσα λαϊκού δικαστηρίου, με το Δήμαρχο και Πρόεδρο να ανακρίνουν και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι σε ρόλο ενόρκων να παρακολουθούν, με αποτέλεσμα η κατάσταση να ξεφύγει από κάθε έλεγχο ομαλότητας και τάξης», τονίζει η ανακοίνωση.
«Στερούμενοι του δικαιώματος της έκφρασης, σε ένδειξη διαμαρτυρίας και προκειμένου να διαφυλάξουμε το κύρος μας, την αξιοπρέπειά μας και κυρίως τους θεσμούς που διέπουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση αποχωρήσαμε από την συνεδρίαση, αφού αυτό ήταν και το μοναδικό όπλο που διαθέταμε την δεδομένη στιγμή.
Κλείνοντας δηλώνουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε στο εξής καμία παρόμοια αλαζονική και προκλητική συμπεριφορά πέρα κάθε ηθικής, η οποία σημειωτέον είναι συνεχής και επαναλαμβανόμενη  και θα αγωνιστούμε για να αποτρέψουμε την προσπάθεια να μικρύνει ο Δήμος Δωδώνης», καταλήγουν οι κύριοι, Μπάρκας, Ντακαλέτσης και Μπούκας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: