powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Δύο χρόνια χωρίς σταθερό τηλέφωνο οι κάτοικοι των Σουλιοτοχωρίων

Την τηλεφωνική απομόνωσή τους η οποία κρατάει χρόνια τώρα και έχει επιδεινωθεί τα τελευταία χρόνια, καταγγέλλουν εκπρόσωποι πέντε Τοπικών Ενοτήτων της Δημοτικής Ενότητας Σουλίου, οι οποίοι ζητούν άμεση λύση στην τηλεφωνική τους απομόνωση.
Μάλιστα ζητούν άμεσα τις ενέργειες εκείνες, οι οποίες θα «ανακουφίσουν» την περιοχή, η οποία εκτός της γενικότερης απομόνωσης που υφίσταται, είναι «έρμαιο» και των συνδέσεων της σταθερής τηλεφωνίας.
Εφόσον δεν δοθεί και αυτή τη φορά λύση, κατόπιν της επιστολής τους με τον Προϊστάμενο του ΟΤΕ Ηγουμενίτσας (με ημερομηνία 17 Οκτωβρίου), οι εκπρόσωποι των Τοπικών Ενοτήτων που υπογράφουν τη σχετική επιστολή, ...απειλούν με διακοπή των τηλεφωνικών συνδέσεων των κατοίκων των περιοχών που «πλήττονται» απ' το πρόβλημα.

Κρατάει χρόνια...
Το εν λόγω ζήτημα κρατάει χρόνια και δεν προέκυψε τώρα, αφού κατά καιρούς έχουν γίνει γνωστές οι προβληματικές τηλεφωνικές συνδέσεις, ζήτημα το οποίο είχε...βγει ακόμη και σε αθηναϊκά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
Μάλιστα τα τελευταία δύο χρόνια, από τις αρχές του 2010, όπως υποστηρίζουν οι κάτοικοι, η κατάσταση έχει επιδεινωθεί, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να δεινοπαθούν, αφού δεν μπορούν να έρθουν σε επαφή με συγγενική τους πρόσωπα, γνωστούς και φίλους. Ενώ οφείλουμε να επισημάνουμε ότι στη συντριπτική τους πλειοψηφία, πρόκειται για ανθρώπους ηλικιωμένους, όσοι ζουν στις Κοινότητες του Δήμου Σουλίου που βρίσκονται αντιμέτωπες και με την τηλεπικοινωνιακή απομόνωση.
«Έχουμε μόνιμο πρόβλημα με τη σταθερή τηλεφωνία, όμως φέτος το κακό έχει παραγίνει. Τις τελευταίες δέκα μέρες είμαστε επικοινωνιακά αποκομμένοι από τον υπόλοιπο κόσμο. Αρκετοί από τους κατοίκους είναι γέροντες, προσπαθούν να έρθουν σε επαφή με τα παιδιά τους και δεν μπορούν. Από την άλλη, μόνο μια εταιρία κινητής τηλεφωνίας έχει σήμα στην περιοχή και αυτή όχι σε όλα τα σημεία της κοινότητας», δήλωνε στις αρχές του 2010, ο τότε Πρόεδρος της Κοινότητας Σουλίου κ. Ευάγγελος Οικονόμου.
Μάλιστα μιλώντας στη «Θεσπρωτική» και ο διατηρών στην περιοχή του Τσαγγαρίου καφεπαντοπωλείο κ. Κώστας Λαμπρόπουλος, σημειώνει ότι οι κάτοικοι βρίσκονται σε απόγνωση, αφού ουσιαστικά εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους προς τον ΟΤΕ, αλλά το ζήτημα δε λύνεται, αρκετά χρόνια τώρα.

Η επιστολή των εκπροσώπων των Τοπικών Κοινοτήτων
Η επιστολή η οποία υπογράφεται από τους πέντε εκπροσώπους των Τοπικών Ενοτήτων του Δήμου Σουλίου, απευθύνεται στον Προϊστάμενο του ΟΤΕ της Ηγουμενίτσας, κάνοντας γνωστό το θέμα.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στην Τοπική Κοινότητα Τσαγγαρίου (υπογράφει ο εκπρόσωπός της κ. Τζίμας Σωτήριος), στην Τοπική Κοινότητα Αυλοτόπου (υπογράφει ο κ. Μπάλλας Παναγιώτης, εκπρόσωπός της), Τοπική Κοινότητα Κουκουλιών (υπογραφή από τον κ. Φώτιο Μπόλωση), Τοπική Κοινότητα Σαμονίβας (εκπρόσωπός της ο κ. Τόκας Πέτρος ο οποίος και υπογράφει), καθώς και στην Τοπική Κοινότητα Φροσύνης (με εκπρόσωπο τον κ. Γκόρλα Νικηφόρο).
Τι αναφέρουν στην επιστολή τους;
α. Σας γνωρίζουμε ότι οι κάτοικοι μας τις περισσότερες ημέρες του χρόνου είναι αποκλεισμένοι τηλεπικοινωνιακά, λόγω βλάβης των σταθερών τους τηλεφώνων, με τις γνωστές εξ' αυτού του λόγου συνέπειες (Ασθένειες κ.λ.π).
β. Σας παρακαλούμε να ενεργήσετε για την οριστική επισκευή του Τηλεφωνικού μας Δικτύου, ώστε να σταματήσει η τηλεφωνική μας απομόνωση.
Γ. Επίσης παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για τις ενέργειές σας, αλλά και για την περίπτωση που η επισκευή του τηλεφωνικού Δικτύου είναι αδύνατη, ώστε και εμείς στη συνέχεια να ενημερώσουμε τους κατοίκους μας για την υποβολή αιτήσεων διακοπής των τηλεφωνικών συνδέσεων και την απαλλαγή μας από την ανά 2/μηνο πληρωμή του Πάγιου τηλεφωνικού Τέλους στον ΟΤΕ.

Ούτε η κινητή τηλεφωνία με καλό σήμα
Το ακόμη χειρότερο είναι ότι σήματος στερούνται και οι περισσότερες εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, ορισμένες εκ των οποίων είτε δεν λαμβάνουν καθόλου, είτε έχουν κακό σήμα, ενώ μόνο μία σύμφωνα με όσους διατηρούν και κινητά τηλέφωνα, έχει ικανοποιητικό σήμα.
Τι σημαίνει αυτό; Ότι η τηλεφωνική απομόνωση για την οποία γίνεται λόγος είναι γεγονός αναμφισβήτητο, όταν ούτε οι ιδιωτικές εταιρείες μπορούν να προσφέρουν...άρση αυτής της απομόνωσης.
Και οι υπερήλικες κάτοικοι κατά βάση, ανησυχούν για την οποιαδήποτε έκτακτη ανάγκη, όπως σε ασθένεια ή ότι άλλο όταν και θα απαιτείται άμεση επέμβαση ή κλήση ασθενοφόρου, αφού οι προβληματικές τηλεφωνικές συνδέσεις δεν αποτελούν «σύμμαχο» σ' αυτή την περίπτωση.

ΠΗΓΗ: www.neoiagones.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: