powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

«Πίνδος» και Πτηνοτροφικός Άρτας ολοταχώς προς συγχώνευση

 
Θα ελέγχουν το 50% της Ελληνικής αγοράς.
ΜΙΧ. ΚΑΣΣΗΣ: Παρά τις δυσκολίες, πρέπει να προχωρήσουμε…


Έτοιμοι να κάνουν ένα από τα σημαντικότερα επιχειρηματικά «ντιλ» είναι ο Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός «Πίνδος» και ο αντίστοιχος της Άρτας. Τα προβλήματα ρευστότητας που αντιμετώπιζε ο τελευταίος, δείχνουν να ξεπερνιούνται, αφού αυτές τις ημέρες «κλειδώνει» το δάνειο ύψους περίπου 4,5 εκ. ευρώ που θα πάρει με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου και όλα δείχνουν, ότι οι δυο πλευρές οδεύουν πλέον ολοταχώς προς την συγχώνευση.
«Το σχέδιο που είχαμε από τις αρχές του χρόνου πρέπει να συνεχιστεί. Υπήρχαν κάποιες δυσκολίες σε σχέση με τον Συνεταιρισμό της Άρτας, από εκεί και πέρα όμως νομίζω ότι πρέπει να το προχωρήσουμε, γιατί πιστεύω, ότι ένα τέτοιο σχήμα θα βοηθήσει την παραγωγή μας στο κοτόπουλο και βέβαια όλη την Ήπειρο» τόνισε χθες στον www.proinoslogos.gr/ ο Μιχάλης Κασσής, Πρόεδρος της «Πίνδου».

ΤΗ ΜΙΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ!
Αν τελικά οι δυο πλευρές φθάσουν σε συμφωνία, τότε θα δημιουργηθεί μια εταιρία- κολοσσός, που θα ελέγχει σχεδόν το 50% της αγοράς στην Ελλάδα. Παράλληλα, θα μπορεί να μειώσει σημαντικά το κόστος παραγωγής, αφού θα παίρνει πρώτες ύλες σε μικρότερο κόστος και βέβαια η Ήπειρος θα καταστεί οικονομικό και εμπορικό κέντρο στο συγκεκριμένο κλάδο.
ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ…
Βέβαια, τα σενάρια για τη συγχώνευση δεν έχουν αποπροσανατολίσει την «Πίνδο» από την πορεία που έχει χαράξει εδώ και χρόνια, με μεγάλες και κυρίως ουσιαστικές επενδύσεις. Ήδη έχει ολοκληρωθεί το οικοδομικό κομμάτι της κατασκευής του εκκολαπτηρίου, συνολικού προϋπολογισμού 4 εκ. ευρώ, και απομένει ο μηχανολογικός εξοπλισμός, που θα έρθει από την Ολλανδία.
«Ελπίζουμε περίπου στο πρώτο δίμηνο του νέου έτους να τεθεί σε λειτουργία το εκκολαπτήριο» είπε χθες στον www.proinoslogos.gr/  ο Μιχάλης Κασσής, που τόνισε, ότι υπήρξε μια καθυστέρηση στην ένταξη του έργου στον αναπτυξιακό Νόμο.

Ο ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ…
Παράλληλα, η «Πίνδος» ετοιμάζει και το εκσυγχρονισμό του πτηνοσφαγείου της. «Θα υπάρξει μετατροπή της υγρής ψύξης σε αερόψυξη και θα δημιουργηθεί μια γραμμή παραγωγής 8.000 τεμαχίων την ώρα» τόνισε ο κ. Κασσής.
Ήδη έχει αποφασιστεί να συνταχθεί σχετική μελέτη, ώστε να ενταχθεί το έργο σε κάποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα, με την συγκεκριμένη επένδυση να έχει βάθος 5ετίας.
Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες της οικονομικής ιστοσελίδας www.voria.gr, η εταιρεία διερευνά και το ζήτημα της διαχείρισης της κοπριάς και έχει γίνει αποδέκτης προτάσεων από εταιρείες παραγωγής ενέργειας, με στόχο την αξιοποίησή της για την παραγωγή βιοαερίου.

ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ…
Τέλος, διαψεύδοντας τις φήμες που υπάρχουν στα Γιάννινα, ότι δηλαδή η «Πίνδος» σκέφτεται την εξαγορά της ΖΩ.ΔΩ. –πρώην ΕΛ.ΒΙ.Ζ.- ο Μιχάλης Κασσής, όταν ρωτήθηκε χθες από τον www.proinoslogos.gr/ ανέφερε σχετικά: «Δεν υπάρχει ενδιαφέρον από την πλευρά μας για το συγκεκριμένο εργοστάσιο, το οποίο είναι παλαιάς τεχνολογίας. Έχουμε ένα υπερσύγχρονο εργοστάσιο δυναμικότητας 40 τόνων την ώρα και καλυπτόμαστε πλήρως από αυτό, στο οποίο έχουμε κάνει επενδύσεις τα τελευταία χρόνια, που ξεπερνούν τα 10 εκ. ευρώ».
Να σημειωθεί, ότι στο συγκεκριμένο φυραματοποιείο παράγεται έτοιμη ζωοτροφή όλο το 24ωρο και διατίθεται άμεσα στους παραγωγούς του, είτε με σιλοφόρα οχήματα ιδιοκτησίας του Συνεταιρισμού, είτε με σακιά.

ΠΗΓΗ: http://www.proinoslogos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: