powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2017

Ο Βασίλης Τσίρκας, συνυπέγραψε ερώτηση σχετικά με τον αναδρομικό καταλογισμό δημοτικών τελών σε κενά και μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα


Ο Βασίλης Τσίρκας, βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, συνυπέγραψε ερώτηση με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προς τους Υπουργούς Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη, και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Σταθάκη, σχετικά με τον αναδρομικό καταλογισμό δημοτικών τελών σε κενά και μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα.
Σύμφωνα με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο τα ακίνητα που δεν χρησιμοποιούνται απαλλάσσονται από την καταβολή δημοτικών τελών καθαριότητας για όσο χρόνο παραμένουν κλειστά. Σε περίπτωση που διαπιστώνεται χρησιμοποίηση του ακινήτου, επιβάλλεται σε βάρος των υπόχρεων ολόκληρο το τέλος που αναλογεί σε κάθε κατηγορία ακινήτου μαζί με το σχετικό πρόστιμο, αναδρομικά από τον χρόνο απαλλαγής.
Το τελευταίο χρονικό διάστημα, ωστόσο, ολοένα και περισσότεροι ιδιοκτήτες κενών και μη ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων και ιδιαίτερα επαγγελματικών, βρίσκονται ενώπιων χρεών στους οικείους Δήμους για δημοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού και μάλιστα με αναδρομική ισχύ. Το πρόβλημα προκύπτει όταν ο μισθωτής του ακινήτου προβεί στη διακοπή της ηλεκτροδότησης του ακινήτου, χωρίς να ενημερωθεί ταυτόχρονα ο οικείος Δήμος, με συνέπεια να δημιουργούνται τεράστιες οφειλές προς τους Δήμους που οι πολίτες αδυνατούν να καταβάλουν.
Στο πλαίσιο αυτό οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητάνε από τους αρμόδιους Υπουργούς να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για την άρση των στρεβλώσεων και της δεινής θέσης στην οποία περιέρχονται χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων, οι οποίοι δεν ήταν πλήρως ενημερωμένοι για τη δήλωση της διακοπής ηλεκτροδότησης στους Δήμους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: