powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017

Η Ηπειρωτική Εστία Θεσσαλονίκης κοντά στα παιδιά της Πωγωνιανής


Η Ηπειρωτική Εστία Θεσσαλονίκης συνεχίζοντας την προσπάθεια της να ενισχύσει τους κατοίκους των χωριών της ελληνοαλβανικής μεθορίου, το απόγευμα της Πέμπτης 9 Νοεμβρίου 2017 στις 6.00 το απόγευμα στην αίθουσα της Ηπειρωτικής Εστίας Θεσσαλονίκης δια του Προέδρου του ΔΣ π. Μηνά Βασάκου Πρωτοπρεσβύτερου και της ΓΓ ΔΣ Αθηνάς Τοτοκώτση παρέδωσε τα παιχνίδια, τα ρούχα και τα παπούτσια των αδελφών Ελισάβετ και Δημήτρη Γυφτόπουλου του Αντώνη και της Ειρήνης, της Θεοδώρας και του Δημήτρη Παλαμούτη εγγονών του Θεόδωρου Βλαχοπάνου, των εγγονών της Ένης Ηλιάδου-Τζίκα, καθώς και τετράδια και μολύβια δωρεά της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης δια του Αστυνομικού Διευθυντή κ. Σουρβίνου Γεωργίου   και της Αστυνομικής Υποδιευθυντού κας Παρασκευοπούλου Παρασκευής, με σκοπό την προσφορά τους στα παιδιά της Πωγωνιανής και χωριών πέρα από τα σύνορα.

Η ΗΕΘ δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να αποστείλει μέσω ΚΤΕΛ την ανθρωπιστική βοήθεια , γι αυτό τα είδη παρέλαβε ο κ. Πασχάλης Καλτσώνης εκ μέρους του Φιλεκπαιδευτικού, Λαογραφικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Πωγωνιανής ''Η Πρόοδος''.
 Ο κ. Καλτσώνης μετέφερε τις ευχαριστίες , όχι μόνο του Συλλόγου αλλά και των παιδιών της ακριτικής Πωγωνιανής για τη σταθερή υποστήριξη της Ηπειρωτικής Εστίας Θεσσαλονίκης προς όσους αντέχουν ακόμα να κρατούν ανοιχτά τα σπίτια τους παρά το γεγονός ότι  το Δημοτικό Σχολείο της Πωγωνιανής έκλεισε με απόφαση του  Υπουργείου Παιδείας της Ελλάδος.
Τα δώρα που στέλνει η Ήπειρος της Θεσσαλονίκης, η ΗΕΘ,  στην Ήπειρο της ελληνοαλβανικής μεθορίου θα αναπτερώσουν τις δυνάμεις των κατοίκων εντός και εκτός των συνόρων, έτσι ώστε να το συνειδητοποιήσουν  ότι δεν είναι μόνοι.
Η συζήτηση ανάμεσα στον κ. Καλτσώνη, τον Πρόεδρο της ΗΕΘ π. Μηνά Βασάκο την ΓΓ Αθηνά Τοτοκώτση και την πρεσβυτέρα Ευφημία Βασάκου έγινε σε ιδιαίτερα φιλικό και πατριωτικό κλίμα και με την εκατέρωθεν ενημέρωση σχετικά με τους σκοπούς και τις δραστηριότητες των δύο Συλλόγων, ανακλήθηκαν στην μνήμη εικόνες και στιγμές από την ζωή στην Ήπειρο των περασμένων ετών.
Η δράση αυτή του δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Ηπειρωτικής Εστίας Θεσσαλονίκης ολοκληρώθηκε με την αναμνηστική φωτογραφία.


Δεν υπάρχουν σχόλια: