powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017

Δήλωση του Βασίλη Τσίρκα, βουλευτή Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, για το κοινωνικό μέρισμα


Με την πάροδο του χρόνου γίνεται κάθε μέρα περισσότερο αντιληπτό και ρεαλιστικό το γεγονός ότι οδεύουμε προς το τέλος του ιστορικού κύκλου των μνημονίων και της σκληρής επιτροπείας. Η χώρα έχει μπει σε σταθερή τροχιά ανάκαμψης και η πραγματική οικονομία δείχνει ότι έχουν δημιουργηθεί οι όροι και οι προϋποθέσεις προκειμένου να μεταβούμε με ασφάλεια στη μεταμνημονιακή εποχή.
Τα χρόνια της κρίσης και της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, τα μεσαία και κατώτερα εισοδήματα λεηλατήθηκαν με αποτέλεσμα την απώλεια σχεδόν του 25% του ΑΕΠ. Την ίδια περίοδο οι οικονομικές ελίτ της χώρας απολάμβαναν την ασυλία των κυβερνήσεων παίρνοντας δάνεια «με αέρα» στις πλάτες του ελληνικού λαού, γέμιζαν τους τραπεζικούς λογαριασμούς από τα μαύρα ταμεία της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς και έβγαζαν τον πλούτο σε φορολογικούς παραδείσους του εξωτερικού.
Η περίοδος της ανομίας και της ασυλίας των ελίτ έχει παρέλθει οριστικά. Αυτό που επείγει σήμερα είναι η μεροληψία υπέρ αυτών που τόσα χρόνια ήταν απροστάτευτοι, τους πολίτες με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, τα λαϊκά στρώματα.


Η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη αποτελεί μέρος ενός πολιτικού κατεστημένου που εξέθρεψε και ανέχτηκε το έγκλημα σε βάρος της μεσαίας τάξης και των φτωχών στρωμάτων, ενώ την ίδια ώρα υπονομεύει την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια και την ανάκτηση της αξιοπιστίας της ελληνικής οικονομίας στο εξωτερικό, υποσχόμενος ένα νέο μνημόνιο. 
Παρά την καταστροφολογία και τη διαρκή υπονόμευση από την αντιπολίτευση αλλά και από το σύνολο των συστημικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, καταφέραμε να διπλασιάσουμε σε σχέση με πέρυσι τη δημοσιονομική  υπεραπόδοση και, όπως υποσχεθήκαμε, να προωθήσουμε άμεσα την αναδιανομή του ποσού των 1,4 δισεκατομμυρίων ευρώ στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, στα λαϊκά στρώματα που αδικήθηκαν και υπέφεραν τα προηγούμενα χρόνια.
Η διανομή του κοινωνικού μερίσματος αποτελεί σαφή πολιτική επιλογή που μας τοποθετεί με το μέρος των πολλών.
Από το συνολικό ποσό των 1,4 δις ευρώ, 720 εκατομμύρια ευρώ θα διανεμηθούν αναλογικά με κριτήρια εισοδηματικά, περιουσιακά και οικογενειακής κατάστασης, με προτεραιότητα στους ανέργους, τους εργαζόμενους με χαμηλό εισόδημα, τους νέους και τους χαμηλοσυνταξιούχους. Ταυτόχρονα 315 εκατομμύρια ευρώ θα δοθούν για την επιστροφή της παράνομης παρακράτησης των εισφορών υγείας των συνταξιούχων και 360 εκατομμύρια ευρώ θα κατευθυνθούν προς τη ΔΕΗ για την κάλυψη του κόστους Υπηρεσιών Κοινωνικής Ωφέλειας.
Πίσω από τους αριθμούς μπορεί να δει κανείς την αγωνιώδη μάχη για την ευημερία των πολλών. Η Κυβέρνηση αποδεικνύει καθημερινά τη βούλησή της να εφαρμόσει πολιτικές στην κατεύθυνση της κοινωνικής δικαιοσύνης και της αναδιανομής πόρων.
Με την κοινωνία στο πλευρό μας είμαστε αισιόδοξοι ότι θα καταφέρουμε να επιστρέψει σε αυτόν τον τόπο η δικαιοσύνη και η κοινωνική συνοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: