powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017

Ένωση Αποφοίτων Ιεροδιδασκαλείου Βελλάς: Με επιτυχία η εκδήλωση βράβευσης τριών διακεκριμένων Βελλαϊτών του Λευτέρη Γείτονα, του Δημήτρη Γιωτίτσα και του Στέφανου Φούσα

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο βράδυ, 11 Νοεμβρίου 2017, με επιτυχία εκδήλωση  της Ένωσης Αποφοίτων Ιεροδιδασκαλείου Βελλάς Ιωαννίνων στην αίθουσα Αρχιεπισκόπου Σπυρίδωνος  της  πρώην Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας, στην οποία έγινε η Βράβευση τριών διακεκριμένων Βελλαιτών του Λευτέρη Γείτονα, του Δημήτρη Γιωτίτσα και του Στέφανου Φούσα.
Χαιρέτισαν ο Πρέδρος της ΄Ενωσης Αποφοίτων Ιεροδιδασκαλείου Βελλάς  Ιωαννίνων Δημήτρης Φλώρος και ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Αποφοίτων Ιεροδιδασκαλείου Βελλάς  Κλέανδρος Παπαδόπουλος.
Παραβρέθηκαν και χαιρέτησαν ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας, ο πρύτανης  του  Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Γιώργος Καψάλης.
Ακόμη παραβρέθηκαν οι Δήμαρχοι Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος, Πωγωνίου Κώστας Καψάλης, Ζαγορίου Βασίλης Σπύρου και Κόνιτσας Ανδρέας Παπασπύρου.
Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και καθηγητής παλαιότερα στο Ιεροδιδασκαλείο Βελλάς Βασίλης Αναγνωστόπουλος με θέμα «Ιεροδιδασκαλείο Βελλάς: Ένας  κόσμος ομορφιάς, δημιουργίας και προσφοράς», ο οποίος μίλησε για τη Βελλά και ξεδίπλωσε μνήμες από την βελλαΐτικη ζωή μας.
«Μέσα σ΄αυτό το περιβόλι της φυσικής ομορφιάς ανθεί και  καρπίζει το φυτώριο της γνώσης και του ήθους. Εδώ κυοφορούνται όνειρα και επιδιώξεις, διαπλάθονται μέσα από εκπαιδευτικές διαδικασίες χαρακτήρες και ήθη κι όλοι αναπνέουν μέσα σε κλίμα πειθαρχημένης ελευθερίας, πίστης στο Θεό και στην πατρίδα» τόνισε ο σεβαστός και λίαν αγαπητός δάσκαλος μας.
Για την ζωή και το έργο των βραβευόμενων μίλησαν ο Λαοκράτης Βάσης για τον Λευτέρη Γείτονα ο βελλαΐτης Γεώργιος Κάτσενος πρώην δήμαρχος Ηγουμενίτσας για τον Δημήτρη Γιωτίτσα και ο βελλαίτης επίσης Στέφανος Κωλέττας  για τον Στέφανο Φούσα.
Τιμητικές πλακέτες απονεμήθηκαν στους  τιμηθέντες Βελλαΐτες. 
Την εκδήλωση κόσμησε με τις μελωδίες του το Κιθαριστικό Σύνολο «Πασσαρών» Ροδοτοπίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: