powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

Επιμνημόσυνη δέηση στην Τρυγώνα για τους πεσόντες αστυνομικούς


Το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017, η  Ένωσή Αστυνομικών Υπαλλήλων τέλεσε στην Τρυγώνα Τρικάλων επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως της ψυχής των πεσόντων εν ώρα υπηρεσίας Αστυνομικών.
Η μέρα αυτή, πρώτο ψυχοσάββατο κάθε έτους, έχει καθιερωθεί με πρωτοβουλία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων  ως ημέρα μνήμης των πεσόντων κατά την εκτέλεση του καθήκοντος Αστυνομικών, ΗΡΩΕΣ τους οποίους έχουμε ιερή υποχρέωση να μην λησμονήσουμε ποτέ.
Η επιμνημόσυνη δέηση τελέσθηκε συμβολικά στον χώρο όπου με δαπάνες της Ένωσής αλλά και με προσωπική εργασία μελών της έχει ανεγερθεί το μνημείο πεσόντων, καθώς εκεί την 30-12-2005 τραυματίσθηκαν θανάσιμα κατά τη διάρκεια μεταγωγής κρατουμένων ο Δημήτρης ΚΩΤΣΗΣ  και ο Κώστας ΒΛΑΧΟΠΑΝΟΣ.
Οι συνάδελφοι όμως αυτοί δεν ήταν οι μόνοι Γιαννιώτες πεσόντες εν ώρα καθήκοντος Αστυνομικοί, καθώς είχαν προηγηθεί ήδη οι θυσίες του Κώστα ΖΑΜΠΑΛΑ και του Νίκου ΜΑΡΚΑΚΗ οι οποίοι  έχασαν την ζωή τους την 07-11-1994 και 20-05-1997 αντίστοιχα, τα ονόματα των οποίων και μνημονεύτηκαν.
Την λιτή αυτή τελετή μνήμης, τίμησαν με την παρουσία τους ο αντιπρόεδρος της (Π.Ο.ΑΣ.Υ) κ. ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος, η Αστυνομική ηγεσία με επικεφαλής τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Ηπείρου Υποστράτηγο κ. ΣΚΟΥΜΑ Κωνσταντίνο και τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. ΚΙΤΣΑΡΑ Γεώργιο, ο πρόεδρος της Ένωσης αποστράτων κ. ΚΙΤΣΙΟΣ Σπυρίδωνας, συγγενείς, συνάδελφοι αλλά και πολίτες, αποτίοντας φόρο τιμής στους Αστυνομικούς αυτούς που θυσίασαν  το πολυτιμότερο αγαθό, την ίδια τους την ζωή,  για την προάσπιση του έννομου αγαθού της ασφάλειας του πολίτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: