powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

Ανάρτηση δασικών χαρτών Π.Ε. Ιωαννίνων


ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ
Οι ανωτέρω δασικοί χάρτες είναι προσβάσιμοι για τους πολίτες στον ειδικό διαδικτυακό τόπο ανάρτησης δασικών χαρτών και υποβολής αντιρρήσεων της ιστοσελίδας της ΕΚΧΑ Α.Ε. www.ktimanet.gr/CitizenWebApp/Entrance_Page.aspx   και στην ιστοσελίδα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας (www.apdhp-dm.gov.gr ).
Στον αναρτημένο δασικό χάρτη εμφανίζονται με πράσινο χρώμα όλες οι δασικές και χορτολιβαδικές εκτάσεις, όπως έχουν αποτυπωθεί τόσο στην παρελθοντική κατάσταση όσο και στην πρόσφατη. Οι υπόλοιπες εκτάσεις που είναι μη δασικές εμφανίζονται χωρίς χρώμα και με φόντο το ανάλογο χρονικό φωτογραφικό υπόβαθρο (1945 ή 2007-09). Τέλος, στο δασικό χάρτη αποτυπώνονται με μαύρο χρώμα οι περιοχές που εξαιρούνται από την ανάρτηση του δασικού χάρτη.
Σε αυτές δεν απεικονίζεται κανένας κωδικός φυτοκάλυψης και δεν υπάρχει καμία πληροφορία.
Επεξήγηση συμβόλων στους δασικούς χάρτες:


ΟΡΘΟΦΩΤΟΧΑΡΤΗΣ ΕΤΟΥΣ 1945/1960
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ-ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ
Δ
ΔΑΣΗ ΚΑΙ ΔΑΣΙΚΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΣΤΙΣ Α/Φ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΗΣ ΛΗΨΗΣ
Α
ΑΛΛΗΣ ΜΟΡΦΗΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΣΤΙΣ Α/Φ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΗΣ ΛΗΨΗΣ
Χ
ΧΟΡΤΟΛΙΒΑΔΙΚΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΣΤΙΣ Α/Φ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΗΣ ΛΗΨΗΣ
ΔΑΣΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
ΔΔ
ΔΑΣΗ ΚΑΙ ΔΑΣΙΚΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΣΤΙΣ Α/Φ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΗΣ ΛΗΨΗΣ Ή ΠΡΟΫΦΙΣΤΑΜΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
ΔΑΣΗ ΚΑΙ ΔΑΣΙΚΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΣΤΙΣ Α/Φ ΠΡΟΣΦΑΤΗΣ ΛΗΨΗΣ & ΣΤΙΣ ΑΥΤΟΨΙΕΣ
ΔΑ
ΔΑΣΗ ΚΑΙ ΔΑΣΙΚΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΣΤΙΣ Α/Φ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΗΣ ΛΗΨΗΣ Ή ΠΡΟΫΦΙΣΤΑΜΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
ΑΛΛΗΣ ΜΟΡΦΗΣ / ΚΑΛΥΨΗΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΣΤΙΣ Α/Φ ΠΡΟΣΦΑΤΗΣ ΛΗΨΗΣ & ΣΤΙΣ ΑΥΤΟΨΙΕΣ
ΑΔ
ΑΛΛΗΣ ΜΟΡΦΗΣ / ΚΑΛΥΨΗΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΣΤΙΣ Α/Φ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΗΣ ΛΗΨΗΣ
ΔΑΣΗ ΚΑΙ ΔΑΣΙΚΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΣΤΙΣ Α/Φ ΠΡΟΣΦΑΤΗΣ ΛΗΨΗΣ & ΣΤΙΣ ΑΥΤΟΨΙΕΣ
ΑΑ
ΑΛΛΗΣ ΜΟΡΦΗΣ / ΚΑΛΥΨΗΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΣΤΙΣ Α/Φ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΗΣ ΛΗΨΗΣ
ΑΛΛΗΣ ΜΟΡΦΗΣ / ΚΑΛΥΨΗΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΣΤΙΣ Α/Φ ΠΡΟΣΦΑΤΗΣ ΛΗΨΗΣ & ΣΤΙΣ ΑΥΤΟΨΙΕΣ
ΠΔ
ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ & ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥ - ΔΑΣΙΚΕΣ
ΠΑ
ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ & ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥ - ΜΗ ΔΑΣΙΚΕΣ
ΠΧ
ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ & ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥ - ΧΟΡΤΟΛΙΒΑΔΙΚΕΣ
ΑΝ
ΑΝΑΔΑΣΩΤΕΕΣ Ή ΔΑΣΩΤΕΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ
 ΧΧ
ΧΟΡΤΟΛΙΒΑΔΙΚΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΣΤΙΣ Α/Φ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΗΣ ΛΗΨΗΣ
ΧΟΡΤΟΛΙΒΑΔΙΚΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΣΤΙΣ Α/Φ ΠΡΟΣΦΑΤΗΣ ΛΗΨΗΣ & ΣΤΙΣ ΑΥΤΟΨΙΕΣ
ΧΑ
 ΧΟΡΤΟΛΙΒΑΔΙΚΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΣΤΙΣ Α/Φ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΗΣ ΛΗΨΗΣ
ΑΛΛΗΣ ΜΟΡΦΗΣ / ΚΑΛΥΨΗΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΣΤΙΣ Α/Φ ΠΡΟΣΦΑΤΗΣ ΛΗΨΗΣ & ΣΤΙΣ ΑΥΤΟΨΙΕΣ
ΑΧ
ΑΛΛΗΣ ΜΟΡΦΗΣ / ΚΑΛΥΨΗΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΣΤΙΣ Α/Φ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΗΣ ΛΗΨΗΣ
ΧΟΡΤΟΛΙΒΑΔΙΚΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΣΤΙΣ Α/Φ ΠΡΟΣΦΑΤΗΣ ΛΗΨΗΣ & ΣΤΙΣ ΑΥΤΟΨΙΕΣ
Υποβολή αντιρρήσεων
Με τις αντιρρήσεις προβάλλονται λόγοι που αφορούν αποκλειστικά και  μόνο στην αμφισβήτηση του χαρακτήρα και της μορφής των εμφανιζόμενων στο χάρτη εκτάσεων.
Αντιρρήσεις μπορούν να υποβάλουν: φυσικά και νομικά πρόσωπα δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου, καθώς και το Ελληνικό Δημόσιο και οι οικείοι ΟΤΑ πρώτου και δευτέρου βαθμού, εφόσον επικαλούνται για τη θεμελίωση του εννόμου συμφέροντός τους, εμπράγματα ή ενοχικά δικαιώματα στις περιληφθείσες στον αναρτηθέντα δασικό χάρτη, δασικές, χορτολιβαδικές και βραχώδεις ή πετρώδεις εκτάσεις.
Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΗ ΜΟΝΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΚΧΑ, ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΕΙΔΙΚΗΣ ΦΟΡΜΑΣ.
Κάθε αντίρρηση, υποβάλλεται για το σύνολο ή μέρος των εκτάσεων δασικού / χορτολιβαδικού χαρακτήρα, που περιλαμβάνονται εντός γεωτεμαχίου / πολυγώνου, επί του οποίου ο ενδιαφερόμενος επικαλείται έννομο συμφέρον. Για κάθε γεωτεμάχιο υποβάλλεται μία αντίρρηση.
Στις περιπτώσεις κατά τις οποίες, ο ενδιαφερόμενος προτίθεται να προβεί σε αμφισβήτηση του χαρακτήρα εκτάσεων που περιλαμβάνονται σε διαφορετικά γεωτεμάχια, συμπληρώνει και υποβάλλει τόσες αντιρρήσεις, όσες και τα γεωτεμάχια αυτά.
Το ύψος του ειδικού τέλους, για κάθε υποβαλλόμενη αντίρρηση, είναι ανάλογο του εμβαδού της έκτασης της οποίας αμφισβητείται ο χαρακτήρας και καθορίζεται ως εξής:
Καθορισμός ειδικού τέλους αντιρρήσεων
Εμβαδόν έκτασης      Ποσό (€)
έως και 100 τ.μ. των περιπτώσεων της παρ. 3 του άρθρου 2 του Ν. 2308/1995: 10€
έως και 1.000 τ.μ., εξαιρουμένων των περιπτώσεων του ως άνω σημείου: 40€
από 1.000 τ.μ. έως και 5.000 τ.μ.: 90€
από 5.000 τ.μ. έως και 10.000 τ.μ.: 180€
από 10.000 τ.μ. έως και 20.000 τ.μ.: 350€
από 20.000 τ.μ. έως και 100.000 τ.μ.: 700€
από 100.000 τ.μ. έως και 300.000 τ.μ.: 1.400€
άνω των 300.000 τ.μ.: 3.300€

Μετά την υποβολή των αντιρρήσεων ο ενδιαφερόμενος θα λάβει το Αποδεικτικό Υποβολής Αντιρρήσεων (εκδίδεται μέσω της διαδικτυακής εφαρμογής υποβολής αντιρρήσεων).
Δεν απαιτείται καταβολή τέλους, κατ’ εξαίρεση, για αντιρρήσεις που αφορούν περιοχές:
α) που έχουν συμπεριληφθεί στο δασικό χάρτη, λόγω μη αποτύπωσης του περιγράμματος της παρ.2 περίπτωση α΄ του αρθ.23 του ν.3889/10, όπως ισχύει, καθώς και οι εκτάσεις που εμπίπτουν στις περιπτώσεις της παρ.3β του άρθρου 31 του ν.4280/14, όπως ισχύει.
β) που εμφανίζονται ως δασικές στη φωτοερμηνεία της παλαιότερης αεροφωτογράφισης, αλλά περιλαμβάνονται σε διανομές (κληροτεμάχια) του εποικισμού.
γ) που εμφανίζονται ως χορτολιβαδικές ή βραχώδεις ή πετρώδεις είτε κατά την παλαιότερη είτε κατά την πρόσφατη αεροφωτογράφιση, αλλά περιλαμβάνονται σε περιοχές εποικισμού.
δ) για τις οποίες έχουν εκδοθεί τελεσίδικες πράξεις χαρακτηρισμού κατά τη διαδικασία του άρθρου 14 του Ν.998/1979, οι οποίες δεν απεικονίζονται στους αναρτημένους χάρτες.
ε) κατά το τμήμα που εμπίπτει σε εκκρεμείς αιτήσεις και υποθέσεις στη διαδικασία του άρθρου 14 του ν.998/1979 (άρθρο 28 παρ.18.α ν.2664/1998 όπως ισχύει).
Στις περιπτώσεις υποβολής αντιρρήσεων ατελώς, αυτές δεν θα υποβάλλονται μέσω της διαδικτυακής εφαρμογής, αλλά οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προσέλθουν στο αρμόδιο ΣΥΑΔΧ, εντός της σχετικής προθεσμίας, προσκομίζοντας τα σχετικά αποδεικτικά έγγραφα (Βεβαίωση της αρμόδιας υπηρεσίας δόμησης (περίπτωση α), βεβαίωση της υπηρεσίας εποικισμού (περιπτώσεις β & γ), αντίγραφο τελεσίδικης πράξης ή απόφασης (περίπτωση δ) αντίγραφο πρωτοκολλημένης αίτησης ή αντίρρησης (περίπτωση ε)).
Όταν ο ενδιαφερόμενος θέλει να υποβάλλει ταυτόχρονα, αντιρρήσεις για εκτάσεις που εξαιρούνται της καταβολής τέλους και για εκτάσεις στις οποίες οφείλεται τέλος, θα πρέπει να υποβάλλει δύο ξεχωριστές αντιρρήσεις. Η προσκόμιση των δικαιολογητικών θα πρέπει να υποβληθεί εντός της προθεσμίας υποβολής αντιρρήσεων.
Η υποβολή αντιρρήσεων κατά του περιεχομένου του δασικού χάρτη ξεκινά την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017 και λήγει την Δευτέρα 24 Απριλίου 2017. Για τους κατοικούντες ή διαμένοντες στην αλλοδαπή, η παραπάνω προθεσμία παρατείνεται κατά είκοσι (20) ημέρες, δηλαδή λήγει την Δευτέρα 15 Μαΐου 2017.
Απαραίτητα δικαιολογητικά
Εντός της προθεσμίας υποβολής αντιρρήσεων οι ενδιαφερόμενοι υποβάλλουν ταχυδρομικώς, αυτοπροσώπως ή μέσω τρίτου στο Σημείο Υποστήριξης της Ανάρτησης του Δασικού Χάρτη (ΣΥΑΔΧ) Ιωαννίνων τα παρακάτω στοιχεία σε έντυπη μορφή:
1. Υπογεγραμμένο αντίγραφο αντίρρησης (όπως αυτό παράγεται με χρήση της διαδικτυακής εφαρμογής υποβολής αντιρρήσεων και αφού λάβει αριθμό πρωτοκόλλου).
2. Έγγραφα που θεμελιώνουν το έννομο συμφέρον (απλά φωτοαντίγραφα).
3.Οποιοδήποτε στοιχείο αποδεικνύει ή υποστηρίζει τους ισχυρισμούς του περί αμφισβήτησης του χαρακτήρα της έκτασης (διοικητικές πράξεις, βεβαιώσεις αρμοδίων υπηρεσιών, αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις, οικοδομική άδεια, φωτοερμηνείες, τεχνικές εκθέσεις κ.α.) .
4. Αντίγραφο του εντύπου Ε9 της δήλωσης στοιχείων ακινήτων, που υποβάλλεται στη Δ.Ο.Υ, εφόσον από αυτό προκύπτει η ταυτότητα του ακινήτου.
5. Αντίγραφο του Αποδεικτικού Πληρωμής του αναλογούντος ειδικού τέλους (εκτυπώνεται μέσα από τη διαδικτυακή εφαρμογή υποβολής αντιρρήσεων) .
6. Απλό φωτοαντίγραφο ταυτότητας ή διαβατηρίου.
7. Φωτοαντίγραφο του παραστατικού πληρωμής του αναλογούντος ειδικού τέλους (σε περίπτωση πληρωμής σε τραπεζικό κατάστημα).
Στην περίπτωση που τρίτος καταθέτει την αντίρρηση απαιτείται εξουσιοδότηση (με γνήσιο της υπογραφής), ενώ στην περίπτωση που τρίτος συμπληρώνει την αντίρρηση απαιτείται συμβολαιογραφικό πληρεξούσιο.
Στην ταχυδρομική αποστολή, στον φάκελο αποστολής αναγράφεται υποχρεωτικά  το όνομα του ενδιαφερόμενου και ο αριθμός πρωτοκόλλου των υποβληθεισών αντιρρήσεων.
Ως ημερομηνία αποστολής θεωρείται η ημερομηνία της σφραγίδας κατάθεσης στο ταχυδρομείο.
Σε όλη την περίοδο ως τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αντιρρήσεων, οι ενδιαφερόμενοι δύνανται να υποβάλλουν ή να αποστέλλουν ταχυδρομικά στο ΣΥΑΔΧ, εφόσον οι αντιρρήσεις έχουν γίνει παραδεκτές στην κεντρική βάση, τις παρακάτω αιτήσεις:
·  διόρθωσης –μεταβολής των στοιχείων της υποβληθείσας αντίρρησης, πλην των γεωγραφικών συντεταγμένων. Σε περίπτωση που απαιτείται διόρθωση των συντεταγμένων, θα πρέπει να γίνει ανάκληση της αντίρρησης και υποβολή νέας.
·   υποβολής συμπληρωματικών στοιχείων.
·   γνωστοποίησης αλλαγής προσωπικών στοιχείων και στοιχείων επικοινωνίας.
Ανάκληση αντιρρήσεων
Ο κάθε ενδιαφερόμενος έχει δικαίωμα ανάκλησης των αντιρρήσεών του. Για την ανάκληση των αντιρρήσεων, απαιτείται αίτηση ανάκλησης μέσω του ειδικού διαδικτυακού τόπου έως τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αντιρρήσεων. Η αίτηση, υποβάλλεται από τον ίδιο που υπέβαλε την αντίρρηση ή – κατόπιν συμβολαιογραφικής εντολής, πληρεξουσιότητας – από πληρεξούσιό του.
Εφόσον υποβληθεί εμπρόθεσμα η αίτηση ανάκλησης, ο αιτών, δύναται να ζητήσει την επιστροφή του καταβληθέντος τέλους. Προς τούτο, θα πρέπει να υποβάλει σχετικό αίτημα στο ΣΥΑΔΧ, προκειμένου να εκδοθεί σχετική απόφαση του υπεύθυνου λειτουργίας. Η ανωτέρω απόφαση θα εκδίδεται μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αντιρρήσεων και θα αφορά στο σύνολο των εγκεκριμένων αιτημάτων επιστροφής τέλους.

Για την ενημέρωση των πολιτών σε θέματα δασικών χαρτών που αφορούν στην ανωτέρω περιοχή έχει συσταθεί Σημείο Υποστήριξης Ανάρτησης Δασικού Χάρτη (ΣΥΑΔΧ Π.Ε Ιωαννίνων), που βρίσκεται επί της Μαρ. Κοτοπούλη 62, Τ.Κ 45445, τηλέφωνα επικοινωνίας 2651088030 έως 2651088044, τηλεομοιοτυπία 2651088049, δ/νση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ddioa@apdhp–dm.gov.gr , τις εργάσιμες ημέρες, κατά τις ώρες 08:00-16:00, καθ’ όλη τη διάρκεια της υποβολής αντιρρήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: