powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

Καταφύγια διακοπών το χειμώνα στα ψηλά βουνά της Ηπείρου


Χαρούμενα χρώματα στις βίλες του Aristi Mountain Resort & Villas, στην Αρίστη Ζαγορίου.<BR>


Χαρούμενα χρώματα στις βίλες του Aristi Mountain Resort & Villas, στην Αρίστη Ζαγορίου.

Τα καταφύγια του χειμώνα, όπου κι αν βρεθείτε: Aπό τη μαγική φύση στο Ζαγόρι και την επιβλητική Μάνη μέχρι την Ανδαλουσία και το άγριο τοπίο της Σιέρα Νεβάδα.



Γευσιγνωσία μανιταριών, θαλπωρή πλάι στο τζάκι, rafting στον τιρκουάζ Βοϊδομάτη. Στο Ζαγόρι, κάθε στιγμή είναι εμπειρία, όπως και η διαμονή στο Aristi Mountain Resort & Villas, που κατέκτησε φέτος το πανευρωπαϊκό βραβείο «Luxury Hideaway Resort» στα βραβεία Luxury Ηotel Awards. Με δωμάτια, σουίτες και βίλες όλο φυσικά υλικά και ανεπιτήδευτη πολυτέλεια, εσωτερική πισίνα με απεριόριστη θέα στις βουνοκορφές, εστιατόριο που τιμά τις εκλεκτές τοπικές πρώτες ύλες και μια θέση στο πιο ψηλό σημείο του χωριού, που το καθιστά το καλύτερο θεωρείο για θέα στην ασύλληπτη ζαγορίτικη φύση.

To Mικρό Πάπιγκο 1700, στο ομώνυμο χωριό κάτω από τους Πύργους της Αστράκας, επίσης στο Ζαγόρι, με 15 δωμάτια και σουίτες, είναι μια αρμονική συγχορδία παραδοσιακής αρχιτεκτονικής και μοντέρνου design, όπου τα τζάκια, οι σοφίτες και τα χαγιάτια μπερδεύονται όμορφα με κομμάτια Le Corbusier, Philippe Starck, Achille & Pier Giacomo Castiglioni και Patricia Urquiola.

Στο ελατοσκέπαστο Περτούλι, το Αρχοντικό Χατζηγάκη στεγάζεται σε αναπαλαιωμένο πύργο του 1890, χτισμένο σε δέκα στρέμματα από έλατα, καρυδιές και κορομηλιές. Μεγάλα τζάκια, ξυλόγλυπτα ταβάνια, πολυέλαιοι και δερμάτινοι καναπέδες στα σαλόνια –ένα πάντρεμα πολυτέλειας και χειμωνιάτικης θαλπωρής–, ενώ εξίσου καλόγουστα είναι και τα μεγάλα (άνω των 40 τ.μ.) δωμάτια.

Συγκλονιστική θέα, αρχιτεκτονική που βρίσκεται σε ανοικτό διάλογο με τα έλατα και τα βουνά, εμπειρίες πέντε αστέρων: Tο Grand Forest Metsovo, δεκαπέντε λεπτά από το Μέτσοβο, με 62 δωμάτια και σουίτες που διακρίνονται για την ήσυχη πολυτέλεια και την απεριόριστη θέα, με spa εξοπλισμένο με εσωτερική πισίνα που βλέπει στα έλατα και εστιατόριο που εκμεταλλεύεται τους τοπικούς γαστρονομικούς θησαυρούς, είναι το νέο αγαπημένο κατάλυμα του Μετσόβου.

Στον Παρνασσό, τα 39 αυτόνομα σαλέ του Elatos Resort & Ηealth Club χτισμένα στα 1.300 μέτρα μέσα σε κατάφυτες πλαγιές από έλατα, λίγο έξω από την Αγόριανη, εκπέμπουν όλα οικειότητα και ζεστασιά και διαθέτουν τζάκι, τραπεζαρία, βεράντα και στην πλειονότητά τους κουζίνα. Στο κτίριο του Club House, το café-bar με την πλούσια διακόσμηση και το μεγάλο τζάκι εμπνέει για χαλάρωση, και στο Health Club, η εσωτερική πισίνα βλέπει στα έλατα.

Στην Καβάλα, το Ιmaret είναι ένα αληθινό μνημείο που κτίστηκε την περίοδο 1817-1821, πάνω στους γρανιτένιους βράχους του λόφου της Παναγίας. Εσωτερικές αυλές, θολωτή αρχιτεκτονική, μεγάλα τζάκια, ένα αληθινό χαμάμ και 3.000 τ.μ. εσωτερικοί κήποι που αντανακλούν τη γοητεία των αυθεντικών ισλαμικών κήπων του παρελθόντος. Τα 26 δωμάτια και σουίτες είναι ντυμένα με πλούσια βελούδινα και μεταξωτά υφάσματα, ανατολίτικα χαλιά και βλέπουν στον εντυπωσιακό κόλπο της Καβάλας ή στον κήπο με τις πορτοκαλιές.

Σε έναν πέτρινο πύργο των αρχών του 19ου αιώνα στεγάζεται το Tainaron Blue Retreat, στη Μάνη, που προσφέρει πανοραμική θέα προς την απόληξη του Ταΰγετου και τη θάλασσα του Ταινάρου. Λιτός και απέριττος, χαρακτηριστικό δείγμα της αμυντικής αρχιτεκτονικής της περιοχής, ο πύργος φιλοξενεί τρία δωμάτια με θέα στη θάλασσα ή στο βουνό, διακοσμημένα με αντικείμενα τέχνης του γλύπτη Νίκου Καραλή και εξοπλισμένα με στρώματα και λευκά είδη Coco-mat.
Mια δυνατή εμπειρία στο βουνό προσφέρει και το Νefeles Mainalon Resort, στο χωριό Καρδαράς, δίπλα στο χιονοδρομικό Οστρακίνα του Μαινάλου. Χτισμένο από πέτρα και ξύλο σε τοπίο αλπικής ομορφιάς, περικυκλωμένο από έλατα, διαθέτει σουίτες διαφόρων μεγεθών, όλες με country style σε γήινους τόνους, ευρύχωρο σαλόνι με τζάκι και βεράντες με τα έλατα σε απόσταση αναπνοής.

Από τα ski hotels του εξωτερικού, ξεχωρίζει το El Lodge στην Ανδαλουσία, στην επιβλητική οροσειρά της Σιέρα Νεβάδα, που μόλις άνοιξε τις πόρτες του. Με ηλιόλουστες βεράντες που ατενίζουν τα αγέρωχα βουνά εξοπλισμένες με υπαίθρια τζάκια, δωμάτια με μεγάλα παράθυρα που φέρνουν το φως της Ανδαλουσίας στο εσωτερικό, υπαίθρια τζακούζι και εξωτερική πισίνα για κολύμπι δίπλα στο χιόνι, spa με après-ski θεραπείες –το El Lodge, μέλος των Τhe Small Luxury Hotels of the World, είναι ένα πολυτελές boutique ski hotel που εκμεταλλεύεται στο έπακρο το μοναδικό φυσικό τοπίο που το περιβάλλει.
  • Στα ψηλά βουνά
  • Η junior σουίτα του ξενοδοχείου Mικρό Πάπιγκο 1700.<BR>
  • Η junior σουίτα του ξενοδοχείου Mικρό Πάπιγκο 1700.
  • Ταξιδι στο παρελθόν προσφέρουν τα δωμάτια του Ιmaret στην Καβάλα.<BR>
  • Ταξιδι στο παρελθόν προσφέρουν τα δωμάτια του Ιmaret στην Καβάλα.
  • Το Tainaron Blue Retreat, σε αυθεντικό μανιάτικο πύργο.<BR> Τ
  • ο Tainaron Blue Retreat, σε αυθεντικό μανιάτικο πύργο.
  • To Νefeles Mainalon Resort στην Αρκαδία.<BR>
  • To Νefeles Mainalon Resort στην Αρκαδία.
  • Το Μικρό Πάπιγκο 1700 με φόντο τους Πύργους της Αστράκας.<BR>
  • Το Μικρό Πάπιγκο 1700 με φόντο τους Πύργους της Αστράκας.

 Μάρθα Κορινθίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: