powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

«Λουκέτα» στην Αρχαία Κασσώπη, κάτω από τον Ιερό Βράχο του Ζαλόγγου, συναντούν οι επισκέπτες


«Λουκέτα» στην Κασσώπη συναντούν οι επισκέπτες (pics)

Ένας αρχαιολογικός χώρος-στολίδι με ξεχωριστή σημασία για το Ν. Πρέβεζας, η Αρχαία Κασσώπη, παραμένει κλειστός και μη επισκέψιμος εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα.
Χαρακτηριστικό είναι πως κατά τη διάρκεια της Κυριακής Ελληνοαμερικανοί επισκέπτες που θέλησαν να δουν το χώρο, απομακρύνθηκαν απογοητευμένοι, καθώς αντίκρισαν λουκέτα, σε έναν αρχαιολογικό χώρο για τον οποίο είχαν ακούσει τόσα πολλά.

IMG 0070

Η ίδια εικόνα επαναλαμβάνεται τακτικά, την ώρα που ορισμένοι κτηνοτρόφοι συνεχίζουν να μετατρέπουν σε... βοσκοτόπι τον αρχαιολογικό χώρο, μετακινώντας εκεί το κοπάδι τους και χρησιμοποιώντας μάλιστα και το νερό των εγκαταστάσεων για τα ζώα τους.
Η έλλειψη προσωπικού φύλαξης κρατά κλειστή την Κασσώπη, την ώρα που το «Διάζωμα» και ο Σταύρος Μπένος διαφημίζουν συνεχώς το αρχαίο θέατρό της.
Χαρακτηριστικό είναι πως στην πρόσφατη επίσκεψή του στην πόλη της Πρέβεζας ο κ. Μπένος απαντώντας σε ερώτηση συντάκτη του atpreveza για το «λουκέτο» στην Αρχαία Κασσώπη, είχε πει: «Θέλω να σας κάνω ένα άλμα στο χρόνο 5 χρόνια, ο Φορέας που θα διαχειρίζεται τη διαδρομή πια θα είναι η Ήπειρος Α.Ε. και η Ήπειρος Α.Ε. θα φροντίζει να είναι ανοιχτοί οι χώροι συνέχεια, να καθαρίζονται και οι νέες ειδικότητες που θα προκύψουν με τις νέες συνθήκες θα δημιουργήσουν εκατοντάδες θέσεις εργασίας. Φανταστείτε όλο το σύστημα της πιστοποίησης, της συμμετοχής της επιχειρηματικότητας, της συμμετοχής κυρίως του πρωτογενούς τομέα, μιλάμε για ένα πάρτυ κυριολεκτικά όλων των παραγωγικών δυνάμεων της περιοχής. Και προφανώς θα αντιμετωπιστεί το μεγάλο αυτό θέμα της φύλαξης, του ευπρεπισμού και της διαρκούς επισκεψιμότητας με το να είναι διαρκώς οι χώροι ανοιχτοί».

IMG 0079

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ με απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Αριστείδη Μπαλτά, που υπεγράφη στις 5 Φεβρουαρίου, έχουν κινηθεί οι διαδικασίες για την πρόσληψη προσωπικού με συμβάσεις διάρκειας 7 μηνών, στις Εφορείες Αρχαιοτήτων και προβλέπονται θέσεις και για την ΕΦΑ Πρέβεζας.
Ίσως με αυτό τον τρόπο βρεθεί μία προσωρινή λύση.


Δεν υπάρχουν σχόλια: