powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016

Συνέντευξη Τύπου με αφορμή τα Σεμινάρια των Ομάδων Εργασίας και τις κοινές δράσεις της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας και του Δήμου Ιωαννιτών


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΟΜΑΔΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

Επιμόρφωση υψηλού επιπέδου για Καρδιολόγους και δράσεις Πρόληψης Υγείας για τους πολίτες

Η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία, συνεχίζοντας την προσπάθειά της για την επιμόρφωση των Καρδιολόγων της χώρας, οργανώνει στα Ιωάννινα, στο διάστημα 11-13 Φεβρουαρίου 2016 (ξενοδοχείο Du Lac), τα Πανελλήνια Σεμινάρια των Ομάδων Εργασίας 2016.
Τα Σεμινάρια των Ομάδων Εργασίας κάθε χρόνο συγκεντρώνουν αμείωτο το ενδιαφέρον της Καρδιολογικής Κοινότητας, καθώς οι 14 Ομάδες Εργασίας της ΕΚΕ, λειτουργώντας κατά το πρότυπο των αντίστοιχων ομάδων της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας, παρουσιάζουν επίκαιρη και πολύπλευρη επιστημονική γνώση στον εξειδικευμένο τομέα με τον οποίο ασχολούνται, η οποία διαχέεται στους εκατοντάδες Καρδιολόγους  που παρακολουθούν επί τρεις ημέρες το συνέδριο.
Η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία, πέρα από την πραγματοποίηση επιστημονικών συναντήσεων υψηλού επιπέδου, με κοινωνική ευαισθησία, αναλαμβάνει με κάθε ευκαιρία δράσεις πρόληψης υγείας και ενημέρωσης των πολιτών για τη μείωση της θνητότητας και νοσηρότητας από τα Καρδιοαγγειακά Νοσήματα.
Σε αυτό το πλαίσιο, και σε συνεργασία με το Δήμο Ιωαννιτών, που καταδεικνύει ιδιαίτερη ευαισθησία σε θέματα πρόληψης υγείας και κοινωνικής πολιτικής:
1)      Τρίτη 9 Φεβρουαρίου, αποστολή της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας αποτελούμενη από τον Πρόεδρο της ΕΚΕ κ. Στέφανο Φούσα, μέλη του Δ.Σ., Καρδιολόγους και νοσηλευτές θα πραγματοποιήσουν προληπτικές καρδιολογικές εξετάσεις στα παιδιά του Οικοτροφείου της ΚΙΒΩΤΟΥ του ΚΟΣΜΟΥ στην Πωγωνιανή.
2)      Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου (ώρες 12.00-16.00μ.μ., αίθουσα «Δ. Χατζής» -Παλαιά Σφαγεία- του Πνευματικού Κέντρου Ιωαννίνων) θα πραγματοποιηθεί Δωρεάν Σεμινάριο Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης και χρήσης Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή, πιστοποιημένο από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης.
3)      Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου (ώρες 18.30-20.30μ.μ., ξενοδοχείο Grand Serai) καταξιωμένοι επιστήμονες θα ενημερώσουν συνολικά τους πολίτες -με μια σειρά σύντομων και εύληπτων ομιλιών- για την Πρόληψη από τις Ιατρικές Παθήσεις.

Το πρόγραμμα των ομιλιών:
Ιωάννης Γουδέβενος, Καθηγητής Καρδιολογίας- Πρωτογενής Πρόληψη: μία διά βίου πρόκληση
Κωνσταντίνος Τσιούφης, Αν. Καθηγητής Καρδιολογίας-Υπέρταση
Ευάγγελος Μάτσακας, Διευθυντής Καρδιολογίας- Κάπνισμα
Λάμπρος Μιχάλης, Καθηγητής Καρδιολογίας- Παχυσαρκία
Σταυρούλα Τσιάρα, Αν. Καθηγήτρια Παθολογίας- Σακχαρώδης Διαβήτης
Σοφία Καλανταρίδου, Καθηγήτρια Μαιευτικής, Γυναικολογίας και Στείρωσης- Γυναίκα και Καρδιά
Στυλιανός Χαντανής, Διευθυντής Καρδιολογίας-Μεταβολικό Σύνδρομο
Στέφανος Φούσας, Σ. Διευθυντής-Επ. Καθηγητής Καρδιολογίας-Πώς θα αποφύγουμε το Οξύ Έμφραγμα του Μυοκαρδίου.
Τόσο τα Πανελλήνια Σεμινάρια των Ομάδων Εργασίας όσο και οι προαναφερθείσες δράσεις θα αποτελέσουν το περιεχόμενο της Συνέντευξης Τύπου, με ομιλητές τον Δήμαρχο Ιωαννιτών κ. Μπέγκα και τον Πρόεδρο της ΕΚΕ κ. Φούσα, την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου στις 12.30μ.μ.,  στο Γραφείο Δημάρχου στο κεντρικό Δημαρχείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: