powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

Συνάντηση Γιάννη Στέφου με τον Δήμαρχο Δωδώνης κ. Χρήστο Ντακαλέτση

Την Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Στέφος πραγματοποίησε επίσκεψη στο Δημαρχείο του Δήμου Δωδώνης όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο κ. Χρήστο Ντακαλέτση και μέλη της δημοτικής αρχής.
Στην συνάντηση με τον Δήμαρχο Δωδώνης συζητήθηκαν αρχικά οι ναζιστικές θηριωδίες, οι εκτελέσεις και οι υλικές καταστροφές που διεπράχθησαν στην περιοχή καθ’ όλη τη διάρκεια της κατοχής, καθώς η προοπτική πολεμικής αποζημίωσης.
Ο κ. Δήμαρχος ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών της αρμόδιας επί του θέματος επιτροπής της Βουλής Των Ελλήνων.
Στη συνέχεια διερευνήθηκε η δυνατότητα χρηματοδότησης από εθνικούς πόρους, και η προοπτική οικονομικής στήριξης υποδομών απαραίτητων για τη λειτουργία του Δήμου. Επισημάνθηκε πως ο Δήμος Δωδώνης είναι αρκετά μεγάλος χωροταξικά και οι ανάγκες του πολλές.


Το ζήτημα της πιθανότητας αποζημιώσεων από τις αλλεπάληλες καταστροφές που προκλήθηκαν τον τελευταίο χρόνο, τέθηκε για άλλη μια φορά από τον κ. Δήμαρχο.
Ο κ. Δήμαρχος τόνισε έπειτα την σημασία της εκπαίδευσης και συζητήθηκαν θέματα εκπαιδευτικής πολιτικής με αφορμή το άνοιγμα του Εθνικού Διαλόγου για το θέμα αυτό. Ενημερώθηκε σχετικά από τον Γ. Στέφο τόσο για την πορεία του σχετικού διαλόγου, όσο των εργασιών της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων.
Τέλος, ο κ. Ντακαλέτσης ρωτήθηκε για την πορεία της κατασκευής της Ιονίας Οδού, και ο Γ. Στέφος πληροφορήθηκε από τον Δήμαρχο πως προχωρούν ικανοποιητικά στο Δήμο Δωδώνης. 
Ο Γ. Στέφος επισήμανε ως ιδιαίτερα θετική την ολοκλήρωση της παραχώρησης του στρατοπέδου στο Κρυφοβό, από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας προκειμένου να ολοκληρωθεί το συγκεκριμένο κομμάτι της Ιονίας Οδού.

Στο τέλος της συνάντησης ο Γ. Στέφος δήλωσε πως θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό του Δήμου Δωδώνης, προσπαθώντας να βοηθήσει στην προώθηση και επίλυση σημαντικών προβλημάτων της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: