powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

Δέσμευση του Υπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή για έκτακτη χρηματοδότηση του Δήμου Δωδώνης

Με τον Υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή, συναντήθηκε στην Αθήνα, ο Δήμαρχος Δωδώνης Χρήστος Ντακαλέτσης.
 O Δήμαρχος ειχε την ευκαιρία να συζητήσει σημαντικά θέματα τόσο της περιοχής όσο και γενικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ορεινοί δήμοι.
 Ο κ. Ντακαλέτσης εξέφρασε την ικανοποίησή του από την συνάντηση και από το επίπεδο συνεργασίας με τον Υπουργό, ο οποίος έδειξε γνώστης της δύσκολης καθημερινότητας με την οποία βρίσκεται αντιμέτωπη η Τοπική Αυτοδιοίκηση.
 Το βασικό θέμα που κυριάρχησε στη συνάντηση με τον κ. Κουρουμπλή, αφορούσε στα σοβαρά προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει ο Δήμος, εξ αιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων που είχαν σημειωθεί πριν από έναν χρόνο.
 Η συνάντηση ήρθε ως συνέχεια των αλλεπάλληλων υπομνημάτων που είχε αποστείλει ο Δήμος προς το αρμόδιο υπουργείο.
 Ο Δήμαρχος υπογράμμισε την ανάγκη έκτακτης χρηματοδότησης του Δήμου Δωδώνης, ο οποίος μέχρι σήμερα δεν έχει λάβει ούτε ένα ευρώ από το κεντρικό κράτος.
 Ο Υπουργός δεσμεύτηκε για έκτακτη επιχορήγηση με το ποσό των εκατό χιλιάδων ευρώ.
 Όπως ανέφερε ο κ. Ντακαλέτσης, ενημερώνοντας το Δημοτικό Συμβούλιο, "το ποσό αυτό δεν είναι μεγάλο, είναι όμως σημαντικό για την επίλυση ορισμένων προβλημάτων που προκάλεσαν οι περσινές θεομηνίες".
 Εκτός από το συγκεκριμένο θέμα, στη συνάντηση με τον Υπουργό, τέθηκε το θέμα του προγράμματος "Συν- Κοινωνία".


 Το συγκεκριμένο πρόγραμμα υλοποιήθηκε κατά το παρελθόν, στη βάση προγραμματικής σύμβασης που είχε υπογράψει η ΚΕΔΕ με τα Υπουργεία Εσωτερικών και Μεταφορών.
 Στο Δήμο Δωδώνης είχε υλοποιηθεί προ του 2010, στις Δημοτικές Ενότητες Δωδώνης, Σελλών και Λάκκας Σουλίου.
 Τα χρήματα τα οποία οφείλονταν από τα Υπουργεία προς το Δήμο ανέρχονταν στις 110 χιλιάδες ευρώ.
 Παρότι η οικονομική εκκρεμότητα δεν είχε τακτοποιηθεί, το 2013, ο Δήμος κατέβαλε τα χρήματα αυτά προς το Υπεραστικό ΚΤΕΛ από ιδίους πόρους.
 Ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον Υπουργό για την συγκεκριμένη εκκρεμότητα, η ανταπόκριση ήταν θετική και αναμένεται το επόμενο διάστημα η οριστική απάντηση.
ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΕΚΕΠΕ
Ο Δήμαρχος Δωδώνης, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, ενημέρωσε το σώμα για το πρόβλημα που έχει ανακύψει με την καταβολή των εξισωτικών αποζημιώσεων στις τοπικές κοινότητες Αβγού και Πολύγυρου.
 Οι δύο κοινότητας, εντελώς αιφνιδιαστικά, χαρακτηρίστηκαν από τον ΟΠΕΚΕΠΕ ως πεδινές, με αποτέλεσμα οι κτηνοτρόφοι να χάνουν τα χρήματα από το πρόγραμμα εξισωτικής αποζημίωσης.
 Ο Δήμος έχει απευθυνθεί προφορικά αλλά κι εγγράφως στη Διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ, ζητώντας να διορθωθεί άμεσα η απόφαση χαρακτηρισμού, χωρίς όμως μέχρι στιγμής, να υπάρχει θετική ανταπόκριση.
 "Δημιουργήθηκε για μία ακόμη φορά πρόβλημα εκεί που δεν υπήρχε. Ο ΟΠΕΚΕΠΕ, οφείλει να δρομολογήσει άμεση κι οριστική λύση, αντί να υποχρεώνει τους κτηνοτρόφους να προχωρούν σε ενστάσεις οι οποίες θα εξεταστούν εν καιρώ", κατέληξε ο κ. Ντακαλέτσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: