powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015

Χωρίς γιατρό τα χωριά του Σουλίου

Έκκληση της Δημάρχου για άμεση λύση


Χωρίς γιατρό έχουν μείνει το τελευταίο διάστημα, τα ορεινά χωριά του ιστορικού Σουλίου.
Η αγροτική γιατρός που επισκεπτόταν κυρίως τους ηλικιωμένους κατοίκους, έχει σταματήσει, λόγω εγκυμοσύνης, να επισκέπτεται τα χωριά, καταμεσής του χειμώνα.
Η Δήμαρχος Σουλίου Σταυρούλα Μπραϊμη κάνει έκκληση, μέσω επιστολής της προς τον Διοικητή του Νοσοκομείου Φιλιατών και τον Διευθυντή του κέντρου Υγείας Παραμυθιάς, για άμεση τοποθέτηση νέου γιατρού για τις ανάγκες της Δ.Ε. Σουλίου.Αναλυτικά στην επιστολή της η Δημάρχου Σουλίου,αναφέρει τα εξής:"Σας γνωρίζουμε ότι ο Δήμος μας δέχεται έντονα παράπονα - διαμαρτυρίες από τους προέδρους και κατοίκους της Δ.Ε. Σουλίου, επειδή το τελευταίο διάστημα η αγροτική γιατρός έχει σταματήσει, λόγω εγκυμοσύνης, να επισκέπτεται τα χωριά της Δ.Ε. Σουλίου, με αποτέλεσμα η εξυπηρέτηση των υπέργηρων κατοίκων και όχι μόνο, να είναι πλημμελής ή ανύπαρκτη με ό,τι αυτό συνεπάγεται.Όπως αντιλαμβάνεστε, η ιδιότυπη υγειονομική απομόνωση και υποβάθμιση των απομακρυσμένων χωριών, δημιουργεί αίσθημα ανασφάλειας. κυρίως στους ηλικιωμένους κατοίκους, που δικαίως διαμαρτύρονται έντονα, καθόσον και η δυνατότητα μιας συνταγογράφησης είναι δύσκολη έως αδύνατη.
Παρακαλούμε να προβείτε στις δέουσες ενέργειες προκειμένου να συνεχίσουν να παρέχονται ομαλά - απρόσκοπτα όλες οι ιατρικές φροντίδες στους κατοίκους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: